В «Асканії-Новій» за тиждень загинули майже 370 перелітних птахів

птахи5

Починаючи з 24 лютого на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова», що на Херсонщині, загинуло 369 перелітних птахів.

Про це на брифінгу заявила заступниця начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Наталя Клим, - передає Укрінформ.

«З 24 лютого по 1 березня на території Біосферного заповідника «Асканія-Нова» зареєстровано загибель 369 голів диких перелітних птахів. Тобто, поки ми очікуємо результати експертиз (за попереднім випадком – ред.), у нас ще відбувається падіж», - зазначила Клим.

За її словами, знайдені мертвими 158 граків, 59 огарів, 61 крижня, 70 галок, 6 гусок білолобих, 5 канюків звичайних, 2 яструби великі, виявлено по одному трупу казарки червоноволої, орлана- білохвоста, канюка степового, кречета, зимняка, яструба малого, луні лугової, журавля сірого. Тіла загиблих птахів спалені в біотермічній ямі.

Клим підкреслила, що наразі відомо: це не пташиний грип і не ньюкаслська хвороба птиці. Клінічна картина загибелі птахів така сама, що спостерігалася 23 лютого, коли фахівці Держпродспоживслужби виявили 187 трупів птахів. Є підозра отруєння, проте наразі ще очікують результатів експертиз, які проводять у Науковому центрі превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені Медведя.

Як зазначила заступниця начальника управління, 1 березня було відібрано та направлено на дослідження зерно, яке виявили на полях поблизу місць падежу птиці, щоб визначити, чи було воно протруєне.

Нагадаємо, на території Біосферного заповідника ім. Фальц-Фейна «Асканія-Нова» у січні 2021 року теж гинули журавлі. За однією з версій слідчих, птахи могли гинути через оброблене хімікатами зерно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: