У мерії Львова обіцяють впродовж двох днів залатати ями на дорогах, але не всі

DSC_0122

Сьогодні у Львові почали латати ями на дорогах гарячим асфальтом.

«У попередні дні погодні умови не давали нам такої можливості. Сьогодні і завтра ми можемо це робити. Робимо зарізку там, де це можливо, там де є надмірна вологість – висушуємо. Працюємо по гостроаварійних вибоїнах, щоб уникнути можливого пошкодження транспортних засобів», – розповів директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Олександр Одинець.

За його словами, сьогодні такі роботи відбуваються в усіх районах.

«Це такі вулиці, як Городоцька, Володимира Великого, Липова Алея, Шевченка, Мазепи. На сьогодні в мене є перелік з 20 вулиць. Сьогодні-завтра ми б мали основні аварійні вибоїни усунути. Планове завантаження асфальтобетонного комплексу – 60 тонн, ми їх сьогодні використаємо», – додав директор департаменту.

Перед цим ремонтом вибоїни латали холодним асфальтом.

«У нас є установки інфрачервоного розігріву, яка дає нам можливість ліквідовувати аварійну ямковість і в мінусові температури. Сьогодні вона працює по Сихівському району», – розповів Олександр Одинець.

В яку суму обійдеться містові ямковий ремонт, у мерії наразі сказати не готові.

«Лише матеріал коштує близько 120-130 тис. грн, плюс бітумна емульсія і робота. Зараз про це рано говорити. Замовниками поточного ремонту виступають районні адміністрації, є відповідні підрядні організації, які надають акти виконаних робіт і рахується площа виконаного ямкового ремонту. Наперед розрахунок важко зробити, бо робиться зарізка і передбачити площу наперед неможливо. Потім це все перевіряється», - пояснив Олександр Одинець.

На вулиці Шевченка працює районне ШРП.

«Дорога у критичному стані, але зараз ми можемо ліквідувати лише гостроаварійні вибоїни. Роботи проводяться на ділянці від Янівського цвинтаря до кінцевої зупинки 7-го трамваю. Щоби завершити тут ремонт, потрібно близько 15 тонн асфальту. Сьогодні завершимо цю вулицю і будемо ремонтувати Липинського та інші магістральні вулиці району. Роботи виконуємо з дотриманням технології робіт щодо влаштування асфальтобетонного покриття. Спочатку яму зарізаємо, обкантовуємо, просушуємо і промиваємо відповідною емульсією. І лише тоді кладемо асфальт», – розповів виконроб дільниці доріг ШРП Шевченківського району Роман Левцьо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: