Названа причина масової загибелі червонокнижних птахів в «Асканії-Новій»

птахи5

Держпродспоживслужба встановила причину масової загибелі червонокнижних птахів у заповіднику «Асканія-Нова», яка сталася 23 лютого.

У зразках, відібраних у загиблих птахів, знайшли сліди отрути бродіфакум.

Про це повідомили у пресслужбі Держспоживслужби.

Концентрація бродіфакуму у зразках була значною для різних видів птахів, що може вказувати на можливість їх смертельного отруєння.

«Крім птахів, фахівці також дослідили зразки води, кормової суміші та зерна, відібраного на полях поблизу заповідника. Вміст бродіфакуму виявлено у зразках зерна, відібраних на полях поблизу території заповіднику. У пробах води та кормової суміші бродіфакуму не виявлено», - додали в службі.

Невстановленою залишається причина отруєння 218 сірих журавлів на території заповідника «Асканія-Нова» у січні 2021 року. Дослідження цього випадку ще триває.

«Епізоотичне розслідування випадків загибелі птахів в заповіднику перебуває на контролі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької. Вона наголошує, що такі ситуації є неприпустимими і винні мають бути суворо покарані», - заявили у службі.

Нагадаємо, у лютому в заповіднику «Асканія-Нова» виявили понад 150 мертвих птахів кількох видів, серед них близько 30 червонокнижних огарів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: