У Львівській облраді вирішили, коли відбудеться наступна сесія

95a5eae14f0660cdab0fdebbaedfbdcd

Чергова сесія Львівської облради відбудеться 16 березня.

Так сьогодні вирішила президія ЛОР, яка також затвердила порядок денний майбутньої сесії.

Загалом, у порядку денному близько 30 питань. Зокрема затвердження програми «Безпечна Львівщина», переліку природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2021 році, переліків об’єктів в межах реалізації програми утримання автомобільних доріг на 2021-2025 роки, об’єктів історико-культурної спадщини.

Також депутати заслухають звіт ЛОДА про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку області за 2020 рік та затвердять таку програму на 2021-2023 роки.

Наразі невідомо чи розглядатимуть під час сесії стан виконання заходів щодо будівництва  та оснащення сільських амбулаторій в межах проєкту «Доступна медицина». Це  питання включене до порядку але невідомо, чи встигнуть його розглянути у депутатських комісіях.

Депутат Роман Филипів наполягає, що це питання відкладати не можна.

«Близько 20 амбулаторій на Львівщині недобудовані і просто розвалюються. Ми можемо це питання відтягувати на наступні засідання, але якщо це питання не зрушиться з місця, ми втратимо рік», - пояснив депутат.

Крім цього,  під час сесії розглянуть низку заяв та звернень.

«Ми готуємо низку важливих звернень до центральних органів влади, тому що ми спостерігаємо чимало колізій в законодавстві, які наділяють повноваженнями об`єднані громади, але не дають їм для цього необхідного фінансового ресурсу. Це стосується питання формульного розподілу освітньої та медичної субвенцій, який сьогодні не працює. Те ж саме стосується проблеми фінансування наших районних рад», - пояснила голова облради Ірина Гримак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: