Захворюваність на коронавірус на Львівщині значно зросла

original-xy0
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Епідситуація на Львівщині погіршується.

Про це під час брифінгу розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест  Чемерис.

За вчорашню добу 646 підтверджених випадків, проведено близько 1900 досліджень методом ПЛР. 1690 хворих перебувають у стаціонарах, 143 пацієнти – реанімаціях, 34 – на апаратах ШВЛ.

Ліжкова мережа завантажена на 43%. Серед найбільш заповнених медзакладів обласна  інфекційна лікарня, де перебуває 190 пацієнтів Центр легеневого здоров’я – 183 пацієнти, ЛШМД – 166, у винниківському госпіталі – 152. Також 103 хворих перебуває у Стрийській міській лікарні, та понад 110 - у Стебниківській.

Як розповів заступник директора з медичного обслуговування населення Кам'янка-Бузької ЦРЛ Олег Волошин, зараз у медзакладі на лікуванні перебуває 37 пацієнтів, з них двоє у реанімації. Стан решти пацієнтів  - середньої важкості.

«Порівняно з початком року ситуація погіршилася. В січні у нас було 25-27 пацієнтів. А в березні бувало і до 45. Зараз є менше, але тенденція йде до збільшення кількості хворих», - розповів Олег Волошин.

« Динаміка останніх днів є тривожною. За кількістю підтверджених випадків, звернень за медичною допомогою, госпіталізацій та викликів швидкої допомоги до стану на середину-кінець жовтня минулого року. Це повязано з тим, що ми вийшли з карантину і збільшилася активність населення і відповідно кількість контактів. Крім цього, люди втратили пильність і часом поводяться безвідповідально, не дотримуються норм безпеки. Також підтверджено, що британський штам коронавірусу виявлено на заході України, а він майже вдвічі легше передається. Тобто вірус є непередбачуваним, він змінюється, вражає більш молодше покоління без супутніх захворювань. Єдиним шляхом побороти пандемію є вакцинація. Вакцина також захищає і від британського штаму», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, станом на учора було провакциновано 420 медиків.

«Команди працюють зараз на базі ЛШМД і в лабораторному центрі. На вихідні починають працювати команди у районах області, зокрема буде розпочато вакцинацію у Червонограді, Самборі, Золочеві. Тобто зараз працюють бригаді, але від завтра залучаємо наступні  - мінімум три», - розповів Орест Чемерис.

Як додав директор департаменту, зараз найгіршою є епідситуація є у Львові та Дрогобицькому районі.

Також у ЛОДА відслідковують ситуацію у закладах освіти, зокрема у школах.

«Будемо аналізувати дані по захворюваності серед вчителів та учнів та можливості, які має обласна комісія ТЕБ і НС будемо приймати рішення та рекомендації», - розповів Орест Чемерис.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: