У Польщі впав із дороги автобус: 6 українців загинуло, 35 травмовані

c7685c3-4
Фото: УП

Щонайменше 6 українців загинули і 40 травмовані внаслідок ДТП із автобусом з українськими номерами в Підкарпатському воєводстві Польщі.

За повідомленнями польських засобів інформації, трагедія сталася майже опівночі за місцевим часом (23:50, в Україні це було вже 0:50 6 березня). Перші бригади медиків прибули до місця аварії вже через 9 хвилин після ДТП, пише Радіо Свобода.

За даними поліції, в автобусі було 57 людей, у тому числі двоє водіїв, усі вони є громадянами України. Транспортний засіб зніс обмежувальний бар’єр і частково з’їхав вниз із насипу автотраси.

«Поблизу міста Кашице рейсовий автобус Познань – Херсон потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовані. Консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії», ­– повідомив зранку 6 березня речник МЗС України Олег Ніколенко.

Причиною аварії з автобусом поблизу міста Кашице у Польщі, могло стати те, що водій не впорався з керуванням. Про це інформує пресслужба МЗС України з посиланням на дані місцевої поліції, передає УНН.

“За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, у результаті чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся”, — інформують в МЗС.

Працівники Генерального консульства України в Любліні невідкладно виїхали на місце події для надання консульської допомоги громадянам та координації взаємодії з польськими компетентними органами в контексті з’ясування всіх обставин трагедії, забезпечення постраждалих необхідною медичною допомогою та організації репатріації загиблих, повідомляє УП.

Фото: УП

За даними відомства, постраждалі особи були госпіталізовані до медичних закладів міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів та Рудна Мала.

Разом з тим, речник воєводи Підкарпатського воєводства Міхал Мельничук заявив, що інформація про смерть шостої жертви аварії українського автобуса у Польщі наразі не підтверджується.

За його словами, в шести польських лікарнях перебувають 29 потерпілих пасажирів автобуса, стан 14 з них є тяжким.

Повідомляється також, що наразі спільно з перевізником та Львівською ОДА вирішується питання доправлення до України громадян, які не постраждали в ДТП або будуть виписані з лікарень найближчим часом.

Свої співчуття з приводу трагедії висловили Президент України Володимир Зеленський та польський президент Анжей Дуда.

"Серед пасажирів рейсового автобуса Познань-Херсон, який потрапив в аварію неподалік Перемишля, була одна мешканка Львівської області. Жінка зараз перебуває у гуртожитку в Ярославі.", - написав на своїй сторінці у ФБ Максим Козицький.

Усі інші пасажири - жителі південних і центральних областей України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: