10 звичок у соцмережах, яких варто позбутися дорослій людині

Glavnaya-kartinka-10-1280x720
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

В яку соцмережу не зайди, вік помітно не тільки за датою народження в профілі, але і за поведінкою власника. Деякі звички варто залишити за порогом тридцятиріччя.

1. Скаржитися на роботу

Сторінка у соцмережі перестала бути приватним простором, де можна писати все, що душа забажає. Навіть поскаржитися на роботу, начальника або клієнтів вже не вийде. Якщо, звичайно, ви не хочете, щоб вас звільнили, як це сталося з американкою Коннор Райлі. Вона розповіла в Twitter, що ненавидить нову роботу, але готова терпіти її за «жирну зарплатню».

Чи справедливе таке звільнення – питання спірне. Але факт залишається фактом: ваші роботодавці – і нинішні, і потенційні – напевно переглядають сторінки у соцмережах. І подібні скарги їм навряд чи сподобаються.

2. Демонструвати любов до алкоголю

Начальникам, партнерам, колегам і клієнтам такі пости говорять про те, що їх автор – людина несерйозна і ненадійна.

Але справа не тільки в ризику втратити роботу або гроші. Навіть друзям, якщо вони старші 18 років, зазвичай вже нецікаво дивитися фотозвіти з п’яними особами. Показати, що ви вмієте розважатися, можна й іншими способами.

3. Хвалитися матеріальними благами

Особливо якщо ви робите це постійно. Нікому не сподобається нескінченно дивитися на пакети з брендових магазинів, лого на кермі дорогого автомобіля, нові туфлі, годинник або салони бізнес-класу. По-перше, це нудно. По-друге, несерйозно для дорослої людини, у якого є інші досягнення, крім покупок. По-третє, шалене споживання вже не в моді. Такі пости викликають заздрість і обурення.

А ще демонстрацію чужих гаджетів, машин і прикрас дуже люблять грабіжники і шахраї, які шукають своїх жертв у соцмережах.

4. Переслідувати колишніх

Якщо Свєта поставила лайк Васі з паралельного класу – це, звичайно, трагедія. Але в 30 років потрібно розуміти, що у колишнього партнера своє життя.

Стеження, негативні коментарі і претензії відгонять одержимістю і викликають одночасно жалітсь та занепокоєння. До того ж така поведінка руйнує життя самого переслідувача: поки людина ганяється за колишнім коханням і стежить за кожним його кроком, вона не може попрощатися з минулим і почати будувати майбутнє. Якщо життя екс-партнера не дає вам спокою, можливо, варто звернутися до психотерапевта.

5. Маскуватися нікнеймом

Сторінка в соцмережі – це ваше віртуальне обличчя. Його бачать колеги, друзі, вчителі та вихователі вашої дитини. Ім’я користувача викличе у них здивування або посмішку, а заодно продемонструє інфантильність.

Не забувайте: за ім’ям вас можуть знайти потенційні клієнти, партнери та роботодавці. Чережз нікнейм, ви позбавляєте їх такої можливості.

Звичайно, бувають ситуації, коли людина нікого не шукає, не хоче бути знайденою і вважає за краще повну анонімність. Тоді, зрозуміло, нікнейм цілком доречний.

6. Розсилати запрошення в ігри

Ніхто не хоче збирати урожай на вашій фермі, навіть не пропонуйте. Якщо вже встигли запросити, не повторюйте помилки, не дратуйте друзів. Іноді така інформація розсилається автоматично, тому зазирніть до налаштувань.

7. Без попередження додавати знайомих до чатів і груп

Це просто неввічливо. Звичайно, хочеться зібрати якомога більшу кількість людей у спільнотах і чатах, особливо якщо це важливо для заробітку. Але, перш ніж додавати людину, обов’язково напишіть йому повідомлення, розкажіть, куди і навіщо ви її запрошуєте, і уточніть, чи цікаво їй це. Не кожному захочеться бачити у стрічці непотрібну групу або нескінченно отримувати повідомлення з якогось дивного чату.

8. Постійно змінювати статус і аватарку

Це розвага для підлітків або тих, хто тільки відкрив для себе соцмережі. Ви ж не з їх числа?

9. Зловживати хештегами

Хештеги потрібні для полегшення пошуку та ні для чого більше. Тому напхані ними повідомлення і пости викликають тільки роздратування. До тридцяти ви вже вмієте добре виділяти важливе і зможете обмежитися парою-трійкою.

10. Викладати сотні дитячих фотографій

З одного боку, дитина – важлива частина життя будь-кого з батьків, якою дуже хочеться поділитися. З іншого, чужі діти зазвичай цікаві тільки найближчим родичам і друзям, а у решти пости з їхніми фотографіями викликають найрізноманітніші емоції – від байдужості до роздратування.

Але бажання не набридати підписникам – це лише один з аргументів на користь того, щоб утриматися від великої кількості дитячих фото. Маленька дитина не може дати повноцінної згоди на публікацію своїх знімків.

Досягнувши підліткового віку, вона, ймовірно, не зрадіє тому, що в мережі є її фотографії з голою дупою або розмащеною по обличчю кашою.

До того ж ми ніколи не знаємо, хто завітає на відкриту сторінку. Серед гостей цілком можуть бути агресивні, психічно нездорові люди, педофіли, яким зовсім не обов’язково бачити фотографії наших дітей. Згадайте скандал, коли YouTube заборонив коментарі до відео з дітьми через активність педофілів.

Компромісом буде викладати дитячі пости на закритій сторінці або з такими налаштуваннями приватності, щоб вони були доступні тільки найближчим.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: