Львівські медики витягли з клінічної смерті 30-річного чоловіка

158225927_2870411649839589_1422081313616458689_n
Фото: ьвівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Бригада медиків Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомила про випадок, коли їм довелося виводила пацієнта зі стану клінічної смерті.

Бригада медиків Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повідомила про випадок, коли їм довелося виводила пацієнта зі стану клінічної смерті.

Медбригада поверталася із попереднього виклику у складі лікаря Маріанни Купранець, фельдшера Уляни Ярини, лікаря-інтерна Аліни Ярощук та водія Степана Гудза, коли отримала дорогою новий. У повідомленні йшлося про післясудомний стан у 30-річного чоловіка.

Коли лікарі приїхали на місце виклику, в під’їзді бригаду зустріла перелякана сестра потерпілого, сказала, що він не дихає. Чоловік лежав на кухонному кутку, у нього були відсутні дихання, пульс, розширені зіниці, які не реагували на світло. Були встановлені ознаки клінічної смерті. Медики переклали його на підлогу й негайно розпочали реанімаційні заходи.

"На моніторі дефібрилятора була безпульсова електрична активність, ритм, який не підлягає дефібриляції. Тому ми проводили по протоколу реанімацію недефібриляційного ритму з введенням кожних три хвилини адреналіну і непрямим масажем серця, штучною вентиляцією легень", – розповіла лікарка Маріанна Купранець.

На 15-ій хвилині реанімації у пацієнта з’явилось поодиноке дихання і пульс. Лікарка вирішила везти чоловіка до реанімації. Бригада повідомила Восьму лікарню, що везуть чоловіка в тяжкому стані. За лічені швилини карету швидкої вже зустрічала реанімаційна бригада лікарні у повному складі.

«Алгоритм порятунку відпрацьований бездоганно, до того ж доктор чітко у своїй медичній документації описала послідовність своїх дій і ревізію стану пацієнта. Медики встановили діагноз клінічна смерть, виконали алгоритм оцінки стану пацієнта і приступили до реанімаційних заходів, – каже завідувач інформаційно-аналітичного відділу медичної статистики, лікар-кардіолог, лікар медицини невідкладних станів Ліля Павлівна Сирота. – Молода, без великого досвіду (Маріанні Купранець всього 26 років), проте з неабиякими знаннями! Лікарка діяла відповідно до затверджених протоколів з порятунку життя, все було проведено бездоганно, й пацієнт живий доправлений до лікарні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: