На Львівщині п'яний керманич стріляв у патрульних з рушниці

159117970_2594496737518749_6291974475713735198_n
Фото з місяця події, пресслужба патрульної поліції Львівщини

Сьогодні, близько 15-ї години, на автодорозі Київ — Чоп, біля населеного пункту Запитів, патрульні помітили водія Chevrolet, який порушив ПДР. Керманич проїхав залізничний переїзд на забороняючий сигнал світлофора.

Про це повідомили у пресслужбі патрульної поліції Львівщини.

Патрульні дали вказівку про зупинку, однак чоловік її проігнорував та пришвидшився. Розпочалось переслідування. Під час спроби втечі водій неодноразово порушував ПДР, зокрема стоїв ДТП. Керманич наїхав на огорожу зупинки громадського транспорту, однак і це його не зупинило й він продовжив рух.

Далі, кажуть у відомстві, в населеному пункті Запитів утікач заїхав у поле, де застряг й вже не зміг продовжити рух.

«Він вийшов з автомобіля, взявши із собою, імовірно, рушницю, і почав погрожувати, що буде стріляти, якщо йому не дадуть змогу утекти.
Під час спроби втечі чоловік тричі вистрелив: один раз — вгору і двічі — в напрямку патрульних. Поліцейські натомість використали табельну вогнепальну зброю аби зупинити озброєного чоловіка», - йдеться у повідомленні.

Утікача наздогнали й затримали: обійшлося без потерпілих.

Окрім цього, в 30-річного керманича виявили ознаки алкогольного сп'яніння, що, ймовірно, й стало причиною спроби втечі.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Львівського районного управління поліції, зброю вилучили для проведення експертизи.

Як повідомила журналістам речниця патрульної поліції Львівщини Катерина Рибій, від початку року він вже двічі притягався до адміністративної відповідальності. Востаннє — два дні тому за перевищення швидкості.

Попередня кваліфікація події за ч. 1 ст. 348 (Замах на вбивство працівника правоохоронного органу) ККУ. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: