Російська журналістка сплагіатила рецепти львівської блогерки

їжа

Львівська блогерка пані Стефа (Маріанна Душар) заявила, що російська письменниця Інна Мєтєльская-Шеремєтьєва сплагіатила її рецепти, перекладаючи на російську для свого блогу на ресурсі «Яндекс Дзен».

Про це Маріанна Душар написала у соцмережі.

«Я вкурвлена як ніколи. Вчора з’ясувалось, що дехто «Інна Мєтєльская-Шеремєтьєва», авторка російського видавництва «Издательская группа Эксмо» і дописувачка ресурсу «Яндекс Дзен», не просто видає мої тексти та фото за свої, карикатурно переписуючи «украинский советский говор», але й по-панібратськи згадує мене як свою ледь не подругу», – написала Маріанна Душар.

Російська письменниця для свого блогу DiDinfo використовує рецепти львівської блогерки, видаючи їх за надіслані нібито львів’янкою Оксаною Кучеряк.

«Оксанка прислала рецепт аж из самого Львова, где вопреки всему, правдами и неправдами люди читают русский Дзен, не забыли русский язык и щедро делятся с «братьями» из России секретами национальной кухни».

Звісно, в оборот злодійки пішли не лише авторські тексти проекту Пані Стефа, але і переписи, видані у Видавництво Старого Лева, фото УКРІНФОРМ. Побіжне ознайомлення з доробком Мєтєльской виявило згадки про Юрій Винничук, українського туроператора «Відвідай», згадки про Julia Aurora Ogorodnyk», - зазначила в дописі Маріанна Душар.

Також вона припустила, що не єдина, в кого вкрали аторську роботу.

«Думаю, я не єдина, ким поживилася пісетєльніца, і ці люди впізнають свої фото і тексти, навіть перетравлені. Вважаю, що ситуація потребує розголосу».

Зараз Маріанна Душар спілкується із юристами щодо позову про захист авторських прав до російської письменниці, - пише ZAXID.NET.

Інна Мєтєльская-Шеремєтьєва – історикиня, журналістка, блогерка, письменниця та професійна мандрівниця. У своєму блозі на «Яндекс Дзен» вона зазначає, що є авторкою понад 40 книг, зокрема кулінарних, а на Facebook презентує себе «кулінарним гуру, експертом кухонної геополітики і рецептурної дипломатії».

Пані Стефа – псевдонім львівської фудблогерки Маріанни Душар, яка понад 10 років вивчає та пише про галицькі гастрономічні традиції, а також збирає переписи локальних страв на однойменному сайті. Авторка кулінарного записника «Галицькі смаколики», співавторка «1-шої української загально-практичної кухні»

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: