На «Велику реставрацію» у 2021 році виділили 2 мільярди

IMG_7644-630x420
Фото ілюстративне, з архіву редакції.

У межах програми «Велика реставрація», що стартує в Україні в нинішньому році, в Україні хочуть відновити150 історичних пам'яток та інших об'єктів.

Про це у середу, 10 березня, заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко на Форумі «Україна 30. Культура. Медиа. Туризм», - передає пресслужба Львівської ОДА.

За його підрахунками, за три року в Україні хочуть відреставрувати щонайменше близько 40 замків.

Спочатку, каже Кирило Тимошенко, планувалося провести «Велику реставрацію» за рік, але «це не дитсадок, школа, або дорога», а набагато складніші проєкти, тому обраний термін 3 роки.

Згідно з програмою «Велика реставрація», будуть також відновлені фортеці, музеї, театри та інші об'єкти культурної спадщини України. Бюджет «Великої реставрації» на 2021 рік складе 2 млрд гривень.

Нагадаємо, раніше координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко серед об'єктів, які планується перетворити на популярні туристичні місця, називав, зокрема, Чорнобильську зону, облаштування острова Хортиця, включаючи будівництво музею і парку розваг, а також будівництво гірськолижних курортів у Львівській та Закарпатській областях, спорудження великого готелю біля Морського вокзалу в Одесі та оновлення набережної.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: