Львів працевлаштовує постраждалих від домашнього насильства

Львів_соціальне підприємство

25 березня у Львові відкриється соціальне ательє «Butterfly», в якому працюватимуть жінки, постраждалі від домашнього насильства. Це перший подібний проєкт для міста та області.

Ідея соціального ательє «Butterfly» належить засновницям однойменного Благодійного фонду Уляні Дорош та Наталії Горун. Обидві мають досвід роботи у сфері соціального захисту і знають про проблеми жінок-постраждалих від домашнього насильства.

У соціальному ательє «Butterfly» будуть створені можливості для саморозвитку жінок. Для працівниць підприємства проходитимуть тренінги, особисті супервізії, соціально-психологічна реабілітація за участі психологів і соціальних працівників. Обіцяють: це буде безпечне місце, де жінки зможуть знайти прихисток від своїх кривдників.

«Ми вирішили створити гідні умови праці для таких жінок, аби вони могли забезпечити належне майбутнє собі та своїм дітям, – розповідає засновниця ательє Уляна Дорош. – Часто жінки знаходяться у фінансовій залежності від своїх кривдників і тому бояться їх покинути. Також ми прагнемо покращити співпрацю між державними органами та інститутами громадянського суспільства щодо вирішення проблем інтеграції таких жінок у суспільне життя, наданні рівних можливостей у реалізації права на працю».

Соціальне ательє «Butterfly» – конкурентний проєкт, адже насамперед пропонуватиме послуги пошиття та ремонту різноманітного одягу. Свою першу колекцію команда ательє планує представити вже до кінця місяця. Крім цього, тут проводитимуть освітньо-психологічні заходи, професійну реабілітацію постраждалих від домашнього насильства тощо. Частину прибутку засновниці спрямують на підтримку функціонування притулку для жінок та дітей.

Поки в ательє тривають фінальні приготування до відкриття 25 березня, соціальні мережі проєкту вже повняться мотиваційними гаслами. «Для жінок, про жінок, жінками створено», «Нова сторінка в житті жінки», «Простір нового життя» – йдеться на сторінці «Butterfly» в Instagram.

Соціальне ательє «Butterfly» працюватиме у Молодіжному центрі святого Івана Боско (Львів, вул. Кривчицька дорога, 19). Проєкт впроваджується за підтримки уряду Великої Британії в рамках програми UNFPA Україна із протидії та запобігання домашньому та/і гендерно зумовленому насильству за сприяння імплементаційного партнера МБФ «Українська фундація громадського здоров’я».

Довідка

У 2020-му році у Львові та області зафіксували 19 тисяч звернень про домашнє насильство – втричі більше, ніж за рік до того. Більшість скарг надійшло від жінок.

Із 2017 року на Львівщині діє Програма боротьби із гендерно зумовленим насильством Фонду ООН у галузі народонаселення. Контакти для постраждалих від домашнього насильства у Львові та області:

  • Національна гаряча лінія із подолання та запобігання домашньому та/і гендерно зумовленому насильству – 116 123 (безкоштовно, анонімно, конфіденційно). Сайт: org
  • Державний кол-центр з питань запобігання домашньому насильству 15-47, працює цілодобово;
  • Дитяча «гаряча лінія» 0-800-500-225, 116-111 з мобільного;
  • Урядовий кол-центр 15-45;
  • «Гаряча лінія» Координаційного центру з надання правової допомоги 0-800-213-103;
  • Оперативна лінія Національної поліції України 102;
  • «Гаряча лінія» Львівської області 112;
  • Інформаційно-консультаційна лінія громадської організації «Центр ʺЖіночі перспективиʺ» 2-962-962, або з мобільного 067-674-07-70;
  • Телефон Довіри «Ставропігіон» (м.Львів) 15-58;
  • «Гаряча лінія» мобільної бригади соціально-психологічної допомоги людям, які перебувають у кризовій ситуації і потребують екстреної допомоги, у тому числі й постраждалим від домашнього насильства, при Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 0−800−307−305;
  • Телефон мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства при Яворівському районному центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді 067-834-06-38, 03259 211 74;
  • Телефон Новострілищанської мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства 097 973 46 87;
  • Телефон Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 032-261-09-42.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: