У Львові хочуть створити сквер імені Квітки Цісик

Kasey_Cisyk_1989_013-696x423

У Львові на вулицях Липинського - Лінкольна хочуть створити сквер імені Квітки Цісик.

З такою інціативою виступив депутат Роман Грицевич.

«Пропоную на честь Квітки Цісик створити інноваційний музичний простір – сквер. Реалізація цього проекту створить додатковий музичний простір для проведення різних тематичних вуличних фестивалів та культурних проектів у Шевченківському районі Львова»,  – запропонував він.

За його словами, наразі подібні заходи проводяться на стадіоні Львівського вищого професійного училища комп'ютерних технологій та будівництва, який не має спеціальних умов та сцени, тому для облаштування такого простору обрали ділянку в межах вулиць Липинського і Лінкольна.

«Прошу виділити місце для організації єдиної в Україні співочої вулиці – скверу на честь Квітки Цісик. Це буде сцена із пам'ятником Квітки Цісик, проект якого вже є зроблений. Біля сцени будуть лавочки різної довжини у вигляді музичного пульту. Коли людина буде сідати на лавочки, то будуть включатися пісні Квітки Цісик. Це буде єдиний такий проект в Україні» – додав депутат.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий погодився з такою пропозицією і запропонував провести архітектурний конкурс на кращу пропозиції облаштування такого скверу.

«Я би хотів, щоб ви взяли до уваги той досвід, який ми маємо у Львові по проведенню громадських конкурсів, за результатами яких ми маємо не один ескіз проекту, а 20−30. Якщо би ми не провели конкурсу, коли будували Меморіал Героїв Небесної Сотні, ми би не мали тієї краси, яку ми маємо. Я думаю, що управління земельних ресурсів та управління архітектури має це опрацювати. Якщо ми визначимо таку локацію, то ми можемо оголосити архітектурний конкурс на опрацювання цієї ідеї, і тоді будемо мати 20, 30 або ж і 40 проектів, з яких зможемо обрати кращий», - заявив Андрій Садовий.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: