В Україні можуть заборонити дітям продавати ліки

ліки7

Верховній раді рекомендують заборонити в Україні продаж лікарських засобів неповнолітнім громадянам. Таку рекомендацію дав комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування.

Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Комітет рекомендує прийняти за основу і в цілому законопроект №5122.

«Члени комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній раді прийняти проект закону № 5122 за основу та в цілому як закон. Основним завданням законопроекту є унеможливлення неконтрольованого споживання медичних препаратів (лікарських засобів) у цілях, відмінних від прямого призначення продукту», - сказано у повідомленні.

Крім того, комітет підтримав і зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства України про лікарські засоби. Йдеться про законопроект №5131.

Документ встановлює більш високі штрафи та передбачає, що складати протоколи та розглядати справи щодо таких порушень буде Держлікслужба, яка уповноважена законом контролювати діяльність аптек.

Однак головним комітетом з опрацювання цього проекту є правоохоронний.
Нагадаємо, раніше глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький анонсував, що в ВР незабаром внесуть цей проект закону.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: