За що ваш автомобіль можуть забрати на штрафмайданчик

5gCUJHUAQLFs3muw92ohA1sWnuSSpkIU8vgNzyCs-696x466
Фото (ілюстративне), з відкритих джерел

В Україні автівку можуть тимчасово доставити для зберігання на спеціальний майданчик або ж стоянку у разі вчинення порушення, передбаченого частиною третьою статті 122 Кодексу України.

В Україні автівку можуть тимчасово доставити для зберігання на спеціальний майданчик або ж стоянку у разі вчинення порушення, передбаченого частиною третьою статті 122 Кодексу України.

*Матеріал підготовлено за сприяння компанії ТОВ «ТРАНС-ВИМІР».

Так, згідно з інформацією Центру надання безоплатної правової допомоги, є декілька підстав для конфіскації вашого транспортного засобу.

Розміщення транспортного засобу, що суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху, якщо автомобіль:

  1. поставлено на проїзній частині у два і більше рядів;
  2. розташовано у заборонених Правилами дорожнього руху місцях зупинки або стоянки, а саме:
  • на залізничних переїздах;
  • на трамвайних коліях;
  • на естакадах, мостах, шляхопроводах і під ними, у тунелях;
  • на пішохідних переходах і ближче 10 метрів до них з обох боків, крім випадків зупинки для надання переваги в русі;
  • на перехрестях та ближче 10 метрів від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на ній пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга;
  • на проїзній частині, де відстань між суцільною лінією розмітки чи протилежним краєм проїзної частини і транспортним засобом, що зупинився, менше 3 метрів;
  • ближче 30 метрів від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а за їх відсутності – ближче 30 метрів від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;
  • ближче 10 метрів від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання;
  • у місцях, де буде неможливим зустрічний роз’їзд або об’їзд транспортного засобу, що зупинився;
  • ближче 10 метрів від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду;
  • своїм розташуванням робить неможливим рух інших транспортних засобів або створює перешкоду для руху пішоходів, у тому числі осіб з інвалідністю на спеціальних засобах пересування та пішоходів із дитячими колясками;
  • розташовано на виділеній смузі для руху громадського маршрутного транспорту;
  • розташовано на позначеній відповідними дорожніми знаками та/або дорожньою розміткою велодоріжці;
  • перешкоджає руху або роботі снігоприбирального та іншого технологічного комунального транспорту у разі запровадження надзвичайного стану або у разі оголошення окремої місцевості зоною надзвичайної екологічної ситуації;
  • порушує схему паркування транспортних засобів таким чином, що він блокує проїзд по двох або більше смугах руху.

Обов'язки інспекторів

Інспектори з паркування зобов’язані невідкладно інформувати про тимчасове затримання транспортного засобу відповідні підрозділи Національної поліції із зазначенням державного номера затриманого транспортного засобу, точного часу його затримання та місця зберігання (адреса та телефони спеціального майданчика чи стоянки), розміщувати цю інформацію на офіційному веб-сайті виконавчого органу відповідної місцевої ради, а також передавати повідомлення про тимчасове затримання транспортного засобу на абонентський номер рухомого (мобільного) зв’язку та адреси електронної пошти, зазначені належними користувачами або особами (від імені осіб), за якими зареєстровані транспортні засоби, відповідно до статті 279-4 цього Кодексу.

Повернення транспортного засобу

Повернення транспортного засобу, затриманого шляхом доставки для зберігання на спеціальний майданчик чи стоянку, відповідальній особі або особі, яка ввезла транспортний засіб на територію України, або особі, яка керувала транспортним засобом на момент вчинення правопорушення, відбувається невідкладно за зверненням такої особи після сплати штрафу за вчинене правопорушення та оплати вартості послуг із транспортування та/або зберігання транспортного засобу.

До слова, в Україні невдовзі планують ввести в Україні обов’язковий техогляд для всіх видів транспорту, а не тільки для комерційного. Окрім цього, до 2022 року збираються перейти на європейські норми проходження техогляду автомобілів. Рішення пов’язане з тим, що Україна повинна виконувати вимоги Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Де можна пройти техогляд у Львові та області

Аби пройти огляд, звертайтесь в одну із сертифікованих лабораторій — «ТРАНС-ВИМІР». Техогляд авто сьогодні потрібний достатньо великій кількості категорій.

Так, мережа акредитованих лабораторій «ТРАНС-ВИМІР» надає змогу пройти техогляд автомобіля для легкових (M1) та вантажних (N1, N2, N3) авто, автобусів (M2), маршрутних таксі (M3), причепів та напівпричепів (O1, O2, O3, O4), а також інших категорій (L1, L2, L3, L4, L5, L6, L7, M1G, M2G, M3G, N1G, N2G, N3G).

Окрім цього,  компанія «ТРАНС-ВИМІР» проводить роботи з випробувань та технічної діагностики дорожніх транспортних засобів (автомобілів легкових та вантажних, причепів та напівпричепів) на відповідність усім обов’язковим нормативним документам завдяки сучасному обладнанню. Тут є спеціальні вимірювальні лабораторії, акредитовані Національним агентством з акредитації України (НААУ) і відповідають усім вимогам національного стандарту ДСТУ ISO/IEC 17025. Всі процедури обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, що проводяться фахівцями «ТРАНС-ВИМІР» швидкі та зручні.

Локації

У компанії «ТРАНС-ВИМІР» діє 4 станції (у Львові, Стрию, Кам’янці-Бузькій та Новояворівську).

Для того, аби спитати, чи необхідний вашій автівці технічний огляд або у разі, якщо ви впевнені в цьому, просто зателефонуйте до менеджера «ТРАНС-ВИМІР».

Попередньо записавшись, необхідно заповнити коротку форму (кнопка зв’язку) або просто зателефонувати за номером, який ви бачите у розділі контакти.

Загалом, техоглядможна пройти за такими адресами:

 Львів

Стрий

  • село Миртюки Стрийський р-н. вул. Шевченка;
  • [email protected];
  • +38 (096) 827-30-13.

Кам’янка-Бузька

  • м. Кам’янка-Бузька Львівська обл. вул. Героїв Небесної Сотні, 20;
  • [email protected];
  • +38 (096) 827-30-19

Новояворівськ

  • м. Новояворівськ Львівська обл. вул. Шевченка;
  • 35 [email protected];
  • +38 (098) 371-33-55.

Які документи необхідно захопити з собою

Потрібно взяти свідоцтво про державну реєстрацію транспортного засобу. Документ, що засвідчує особу власника (представника) транспортного засобу, а в разі представника власника – довіреність на право проходження ОТК (для фізичних осіб). Копію свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (для юридичних осіб).

Що потрібно знати перед проходженням техогляду

Варто пам’ятати, що транспортний засіб повинен бути чистим як ззовні, так і всередині. Лобове скло без тріщин, а елементи кузова без іржі.

Транспортний засіб повинен бути заправлений всіма необхідними експлуатаційними рідинами. Також гальмівна система та ручне гальмо повинні працювати без збоїв. Покришки повинні бути одного розміру на одній осі з нормальним протектором. Транспортний засіб повинен відповідати всім нормам для експлуатації.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: