Львівщина впевнено рухається до червоного рівня епіднебезпеки, – Степанов

IMG_7900

Епідситуація на Львівщині викликає занепокоєння.

Про це під час прес-конференції у Львові розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Зростає кількість захворівших, як наслідок, зростає кількість госпіталізованих. Уже понад 50% зайнятих ліжок, з них 43% - з киснем. На сьогодні область впевнено рухається до червоного рівня епіднебезпеки. Я вважаю, що можна спробувати цього не допустити», - заявив міністр.

За його словами відповідні можливості є в органів місцевого самоврядування.

«Потрібно запровадити певні обмежувальні заходи, які б стримували поширення інфекції, і водночас не допустити переходу до червоного рівня. Я говорив про це з мером Львова, бо 48%% людей, які хворіють, це саме мешканці Львова», - додав міністр.

Він нагадав, що є низка показників, за якими визначається рівень епіднебезпеки.

«Їхнє завдання – не допустити колапсу медичної системи. Наприклад рівень госпіталізації населення, або динаміка госпіталізації  - якщо вона збільшується на 50% за 7 днів, то зрозуміло є загроза, або заповненість ліжок з кинем на 65%. Якщо область перевищує два показники три дні поспіль, то вона потрапляє в червоний рівень з усіма обмеженнями. Це такі ж обмеження, які діяли у січні під час жорсткого карантину – з закритими кафе і ресторанами, фітнес-залами, і все решту, що тоді було у переліку. Тому зараз треба запровадити обмеження, які не будуть зупиняти ті чи інші галузі економіки, але зможуть призупинити розповсюдження хвороби. Але такі обмеження можуть запроваджувати тільки органи місцевого самоврядування», - розповів міністр.

Щодо вакцинації, то як заявив міністр, його не влаштовують темпи вакцинації на Львівщині.

«За минулу добу було зроблено 320 щеплень, кількість щеплень яка мінімум повинна робитися – це 720. Ми погодилися, що найближчими днями досягнемо цієї цифри. Відразу можу сказати, потім ця цифра буде постійно збільшуватися», - запевнив Максим Степанов.

Він додав, що очікується надходження в Україну інших вакцин.

«МИ очікуємо вакцину CoronoVac, ми також очікуємо вакцину по платформі «Ковакс» - AstraZeneсa і Pfizer. В нас є підписані документи на вакцину «Novavax», яка буде трішки пізніше. Згідно підписаних договорів наступна партія CoviShield, 1,5 млн. доз має бути поставлена до кінця березня. Але якщо ви подивитися на ситуацію у світі, то здається ще ніхто жодного контракту вчасно не виконав. Всі контракти зриваються і Україна на жаль не є виключенням.  Наприклад уряд Індії повинен дати досвід на експорт вакцини. «Novavax» ми повинні почати отримувати з літа», - розповів міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: