На Львівщині судитимуть водія буса, який смертельно травмував жінку

d76a8cd67959fba626cc846367b8e0a4
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

54-річний мешканець Самбірського району, керуючи мікроавтобусом «Рено Трафік», вчинив наїзд на жінку-пішохода, яка йшла узбіччям - від отриманих травм потерпіла померла на місці події.

За скоєне водію загрожує до восьми років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого, повідомляє відділ комунікації поліцї Львівської області.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, 14 вересня 2020 року, близько 18.00, 54-річний мешканець Самбірського району, рухаючись на мікроавтобусі трасою «Львів - Самбір - Ужгород», на під’їзді до селища Великий Любінь порушив вимоги Правил дорожнього руху, виїхав на узбіччя смуги зустрічного руху, де скоїв наїзд на 60-річну місцеву мешканку. Від отриманих травм жінка-пішохід померла на місці події.

Правоохоронці затримали водія в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, повідомили водію про підозру в скоєнні правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Досудове розслідування завершене. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: