ВР може остаточно скасувати перехід на літній та зимовий час

e550aa3-litniy-chas
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

У "Слузі народу" прогнозують, що Верховна Рада таки проголосує за скасування переходу на літній та зимовий час. Ймовірною датою, коли ухвалять законопроєкт, може стати 19 березня.

Про це повідомила заступниця голови комітету з питань економічного розвитку, нардепка від "Слуги народу" Роксолана Підласа, інформує 24 канал. Законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" розглядатимуть у другому читанні.

"Згідно з порядком денним, ми будемо розглядати законопроєкт №4201 у другому читанні на засіданні комітету економічного розвитку в середу. Це означає, що вже у п'ятницю ми зможемо розглянути його і в сесійній залі парламенту", - йдеться в повідомленні.

Нардепи мають схвалити законопроєкт до 25 березня

Проте раніше у профільному комітеті пояснювали, якщо парламентарям таки вдасться проголосувати за законопроєкт в цілому до 25 березня, то депутати заберуть це положення з документа. Отож, він набрав би чинності одразу після публікації і українцям не довелося би переводити годинники у ніч на 28 березня.

УП нагадує, що Верховна Рада 3 березня підтримала у першому читанні законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" (№4201), що передбачає скасування переходу на літній і зимовий час.

У прикінцевих положеннях законопроєкту зазначається, що у разі прийняття в цілому він набуде чинності через три місяці після його офіційного опублікування у парламентській газеті "Голос України".

Раніше Підласа пояснювала, що у разі, якщо Рада встигне прийняти законопроєкт в цілому до 25 березня 2021 року, депутати виключать дану норму з фінального тексту документа, і він набуде чинності відразу ж після опублікування у парламентській газеті "Голос України".

Отже, в Україні більше не буде необхідності переводити годинник на літній час, який цього року має настати 28 березня.

Разом з тим, як відзначала парламентарій, якщо ж виникнуть будь-які труднощі, і Рада не встигне проголосувати за ухвалення відповідного закону, то "ми ще двічі переведемо годинники, але 25 жовтня – в останній раз".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: