Державіаслужба дозволила літати новому лоукост-перевізнику

авіа
Фото з відкритих джерел, ілюстративне

Державіаслужба України 12 березня видала новій українській лоукост-авіакомпанії Bees Airline сертифікат експлуатанта, який дає право на польоти.

Про це повідомляє Avianews з посиланням на представника авіакомпанії.

Зараз в Україні вже перебуває один літак лоукоста. Це Boeing 737−800 з реєстрацією UR-UBB 2010 року випуску, що раніше експлуатувався «Міжнародними авіалініями України». Авіалайнер приступить до перевезень пасажирів з 18 березня на чартерній лінії Київ — Шарм-ель-Шейх, а з 19 березня — на лінії Київ — Марса-Алам.

Другий борт — також Boeing 737−800 2010 року випуску з реєстрацією UR-UBA зараз перебуває на перефарбуванні в Європі і прибуде в Україну після отримання нової лівреї.

Обидва авіалайнери мають максимально можливу кількість місць — 189. У такому ж компонуванні літаки цього типу використовує найбільший європейський лоукост-перевізник Ryanair.

У травні Bees Airline планує отримати ще два повітряні судна, розширивши тим самим флот до чотирьох авіалайнерів.

Стратегія нового українського лоукосту передбачає роботу на чартерних рейсах на замовлення туроператорів і виконання регулярних рейсів. Базовим аеропортом авіаперевізника буде «Київ» імені Сікорського («Жуляни»).

Зараз схожу концепцію на українському ринку застосовує авіакомпанія SkyUp. Її до липня 2020 року очолював Євген Хайнацький, який зараз є представником акціонерів Bees Airline.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: