Лазебна розповіла, хто може отримати пенсію в 7 тисяч гривень

пенсія
Фото (ілюстративне)

У разі запровадження накопичувальної пенсійної системи мінімальний розмір пенсій майбутніх пенсіонерів становитиме близько семи тисяч гривень.

Про це в етері ток-шоу «Велика політика» на «5 каналі» заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

«Що стосується семи тисяч гривень, це якраз була наша дискусія з президентом, коли ми говорили про накопичувальну систему. Тому що я йому розповіла, що відбувається в солідарній системі, яка сьогодні ситуація, як сьогодні важко підвищувати пенсії, бо в 2016 році був зменшений ЄСВ і вдвічі зменшилися ресурси Пенсійного фонду відповідно, і як сьогодні нам важко індексувати пенсії і взагалі пояснювати людям, чому такі малі розміри пенсій, коли і карантин, і економіка не зростає», – зазначила вона.

За її словами, жоден уряд за 16 років не спромігся запровадити накопичувальну пенсійну систему.

«Я розказала про втрачені можливості і показала, для чого вона потрібна. Я окремо зробила розрахунок – я з ним і прийшла – де показала на мінімальному внеску, коли 300 гривень людина сплатить на свій рахунок накопичувальний, 300 гривень туди перерахує її роботодавець і як ці 600 гривень за певний період часу перетворюються в його власний людський капітал, який потім людина може використати на пенсію», – сказала Лазебна.

Міністерка також зазначила, що щомісячна виплата з накопичувального фонду для кожної людини додатково до солідарної становитиме 3200 гривень.

«Ми подивилися, яка в нас сьогодні є солідарна пенсія і з накопичувальною ми можемо сміливо говорити, що ми можемо, навівши порядок у солідарній, вийти на 7000 гривень», – пояснила Марина Лазебна.

Водночас міністерка зауважила, що такий розмір пенсій з’явиться лише тоді, коли буде запроваджена накопичувальна система.

«Накопичувальна система, вона робиться для більш молодих, для пенсіонерів вона не запроваджується», – зауважила міністерка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: