Львівські школярі переходять на дистанційне навчання, але не всі

патпол
Фото: Патрульна поліція

Від завтра у Львові учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання.

Відзавтра у Львові учні 5-11 класів переходять на дистанційне навчання.

Так сьогодні вирішила міська комісія з ТЕБ і НС.

«Всі учні з 5 по 11 клас переходять на онлайн навчання. Те саме стосується позашкілля. Дитячі клуби, гуртки – це все скасовується. На сьогодні будуть ходити до школи діти з 1 по 4 клас і будуть далі працювати садочки», - розповів міський голова Андрій Садовий.

За його словами станом на сьогодні захворіли уже 185 вчителів, минулого  тижня таких було 120.

Наразі дистанційне навчання запровадили на два тижні.

«Ми стоїмо на півкроку від переходу міста в «червону» зону. Маємо суттєвий ріст захворюваності. Станом на ранок в нас було госпіталізовано 489 людей. Динаміка порівнюючи з минулим тижнем, показує ріст 30%. Наприклад станом на ранок було госпіталізовано 40 людей, виписано 4, а минулого тижня ми мали до 30 госпіталізованих», - додав міський голова.

Щодо спортивних змагань, то ті з них, які планували проводити у закритих приміщеннях, повинні бути перенесені, або проведені на відкритому просторі.

Водночас, Андрій Садовий обурений тим, що у місті продовжують працювати нічні клуби.

«В мережах з’являється інформація про вечірки. Ми сьогодні чітко дали меседж  поліції – якщо вона не зуміє забезпечити закриття нічних клубів, це будуть робити вищі чиновники з Києва. Я тоді буду звертатися до міністра Авакова, щоб він вводив своє керування», - заявив Андрій Садовий.

Щодо громадського транспорту, то можуть бути заповнені лише сидячі місця.

«Якщо ми зменшуємо навантаження на школи, автоматично зменшується навантаження на громадський транспорт», - пояснив міський голова.

Про інші обмеження наразі не йдеться.

«Це перший крок, щоб не потрапити в «червону» зону», - пояснив міський голова.

На думку начальниці управління  охорони здоров’я ЛМР Лесі Кобецької, запроваджені заходи будуть ефективними.

«Їх потрібно впроваджувати. Якщо порівнювати з ситуацією, яка була три тижні тому, то ріст захворюваності зріс утричі. В ЛШМД раніше госпіталізувалися 10-12 пацієнтів, а з п’ятниці на суботу їх було 34», - розповіла Леся Кобецька.

Крім цього, вже реалізується рішення міської  комісії ТЕБ і НС щодо облаштування у Львові додаткових ліжок і лікарнях та поліклініках.

«Ліжка ще не готові. Ми плануємо їх розподілити по тимчасових госпіталях. Приблизно 250 ліжок будуть розміщені у 8-й лікарні , і в ЛШМД – орієнтовно 500», - розповіла Леся Кобецька.

«Це дуже важливо, бо якщо раніше зі 100 позитивних ПЛР-тестів у нас госпіталізували орієнтовно 2 людей, то зараз госпіталізації потребує 10», - додав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: