Медзаклади Львівщини стрімко заповнюються хворими на коронавірус

аналізи

Ліжкова мережа медзакладів області заповнена на 58%.

Про це під час брифінгу розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

«Епідситуація в області ускладнюється. Ми готувались до цього. І сьогодні в області для хворих на коронавірус є приблизно 4 тисячі ліжкомісць, 94 % з них – забезпечені киснем»,-  розповів Іван Собко.

Він додав, що значний приріст хворих, тих, які госпіталізовують, природно зумовлює заповненість ліжкомісць в медзакладах. До прикладу, два опорні заклади області вже заповнені на понад 90%. Це Львівська обласна інфекційна лікарня та Центр легеневого здоров’я.

«Завантаження різко росте. Медики говорять, що стаціонарне лікування потребує довшого часу ніж 14 днів. Щодня госпіталізуються 200-260 пацієнтів. До лікарень потрапляє вдвічі більше пацієнтів ніж виписується. У такому темпі ми скоро будем мати заповненість 65% і відразу потрапляємо у «червону зону». Я припускаю на 90%, що такими темпами ми котимося у «червону» зону», - заявив Іван Собко.

Відтак в області планують додатково облаштувати ще 300 ліжок. За словами Івана Собка їх облаштують у трьох опорних ковідних лікарнях, які заступник голови ЛОДА не назвав.

Сьогодні цю пропозицію розглядатиме обласний штаб з протидії епідемії, а у п’ятницю обласна комісія ТЕБ і НС.

Він також закликав львівську владу облаштовувати додаткові ліжка у профільних закладах.

«Ці медзаклади повинні мати статус ковідних. Якщо медустанова не матиме статусу ковідної, медики будуть позбавлені премій та всіх додаткових нарахувань», - пояснив Іван Собко.

Загалом станом на ранок в стаціонарах перебуває 2295 хворих, ліжкова мережа заповнена на 58 %. Нагадаємо, ще минулого тижня цей показник становив 50%.

Як наголосив Іван Собко, вірус сьогодні все частіше вражає молодих людей.

«60% пацієнтів сьогодні – це молоді люди без жодних супутніх захворювань. Ковід мутує. Також зараз найбільше хворих серед освітян», - розповів Іван Собко.

За попередню добу із діагнозом COVID-19 на Львівщині госпіталізували 259 осіб. Скерували на самоізоляцію 1387 людей. Аналіз на ПЛР-дослідження вперше набрали у 1646 осіб. Підтверджено коронавірусну інфекцію методом ПЛР у 1065 людей. В реанімації перебуває 187 людей, з них на апаратах ШВЛ – 50.

Нагадаємо, 5 березня рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС) закладам загальної середньої, позашкільної, фахової передвищої та вищої освіти незалежно від форми власності, крім закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти з 9 березня рекомендували перейти на віддалений режим навчання. Також з 15 березня здобувачам загальної середньої освіти розпочати канікули.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: