Ми стоїмо перед питанням взагалі закривати місто, - Садовий

корона888

З четверга у Львові розпочнуть облаштовувати додаткові  ліжка.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Андрій Садовий.

Наразі спеціальні комісія визначила заклади, де будуть облаштовані додаткові ліжкомісця.

«В нас є ріст захворюваності. На нині ми маємо ще плюс 616 позитивних ПЛР результатів. Сьогодні було госпіталізовано 69 осіб, 46 було виписано, зберігається ріст. Сьогодні на комісії ТЕБ і НС ми акцептували рішення комісії, яка була створена сесією міської ради про  тимчасові ліжка і де вони будуть розміщені. У 8-й лікарні ми вивільнили поліклініку де можна розмістити 36 ліжок, поліклініка на Мазепи – 150, на Симоненка – 70, на Червоної Калини-60,  і на Бой-Желенського – 50. Разом 366. Нам треба як мінімум вийти на 700», - розповів Андрій Садовий.

Комісія з ТЕБ і НС також дала доручення медичному коледжу, що в ЛШМД, та медуніверситету тимчасово звільнити свої приміщення для облаштування ліжок.

«Динаміка дуже непроста і рішення непрості. Сьогодні я мав годинну розмову з працівниками поліклініки на Мазепи. Люди розуміють складність ситуації, що це створює певні незручності для їхньої роботи, але основою є життя людей. Ми і в подальшому будемо приймати непрості рішення», - заявив міський голова.

Він додав, що на облаштованих додатково  ліжках можуть бути розміщені хворі у легкій формі або ж за умови настання критичної ситуації, там буде повноцінна лікарня.

«Наразі ми облаштовуємо місця. Ми ще маємо резерв. Є 1300 ліжок, з них зайнято 652, але йде ріст. В сьогоднішній ситуації ми стоїмо перед питанням взагалі закривати місто. Запроваджувати повний локдаун – закривати кафе, ресторани, все. Якщо динаміка не буде сповільнюватися. Я хотів цього уникнути, але по цифрах я кожного дня бачу ріст», - пояснив Андрій Садовий.

За його словами, роботи з облаштування додаткових ліжок можуть початися уже з четверга.

«Завтра проведемо засідання виконавчого комітету, бо ж треба кошти на це все виділяти. Сесія дала таку можливість виконкому, і фактично з четверга можна буде приступати до першої фази ремонтних робіт. В першу чергу це підведення кисню. Багато приміщень знаходяться в ремонті в ЛШМД. Буду також звертатися до будівельних компаній, щоб знімати людей з об’єктів і просити скерувати їх у наші медустанови. Це займе до двох тижнів. Це резерв, який ми маємо, якщо динаміка не зміниться, його якраз вистачить на два тижні. Після цього уже будемо заповнювати оці нові ліжка», - пояснив міський голова.

Щодо решти ліжок, які ще потрібно облаштувати, то комісія оглядає інші локації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: