На скільки в Україні за місяць збільшилась кількість госпіталізацій з коронавірусом

лікарні львова
Фото (ілюстративне), з архіву редакції.

У лютому нинішнього року у всіх українських регіонах госпіталізували 41 875 пацієнтів. Це - на 190 осіб більше, порівняно з січнем, навіть з урахуванням того, що лютий місяць на 3 дні коротше за січень.

Ще майже п’ять тисяч продовжили розпочате у січні лікування, повідомили під час брифінгу 16 березня у Нацслужбі здоров'я України.

Зазначається також, що на 2 250 осіб зменшилась кількість пацієнтів, яких підключали до джерел кисню порівняно з першим місяцем року. Їх загальна кількість склала понад 33 тисячі.

«Це 71% від усіх пролікованих пацієнтів у лютому. Щодо відділення інтенсивної терапії, то тут у лютому медичну допомогу отримали 8,5 тис. пацієнтів. Це — на тисячу осіб менше, ніж у січні, і майже на п’ять тисяч осіб менше, ніж у грудні торік», - йдеться у повідомленні.

Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, залишається стабільною на рівні 18%. Також на 319 осіб у лютому зменшилась кількість пацієнтів, які потребували підключення до апарату ШВЛ - до трьох тисяч 849 осіб.

У лютому пацієнтам надавали стаціонарну медичну допомогу 3 111 команд. Середнє навантаження на одну команду становило 15 пацієнтів. Але в деяких областях та деяких лікарнях воно перевищувало 20.

На Івано-Франківщині середнє навантаження на команду становило 28 пацієнтів, на Закарпатті майже 34.

Якщо говорити по закладах, то найвище навантаження припало на Волочиська центральну районну лікарню Хмельницької області (90 пацієнтів), Косівську центральну районну лікарню Івано-Франківської області (79 пацієнтів), Рахівську районну лікарню Закарпатської області (77 пацієнтів).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: