В Україні розробили шаблон свідоцтв про вакцинацію

паспорти вакц

В Україні вже розробили шаблон свідоцтв про вакцинацію проти коронавірусу. Однак Міністерство охорони здоров’я чекає висновку експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я про доцільність їх застосування.

Про це в інтерв'ю Радіо НВ розповів завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ України Олександр Заіка, - йдеться на сайті Лівий берег.

За його словами, наразі інформація про будь-яке щеплення, в тому числі проти COVID-19, заноситься в електронну систему охорони здоров'я eHealth.

«Маючи дані в електронній системі охорони здоров'я, немає перешкод надати зокрема і сімейному лікарю таке свідоцтво (до речі, зразки яких уже розроблені) і зазначити там факт вакцинації, отримання всіх необхідних щеплень. Таких адміністративних і бюрократичних перепон до цього вже немає. Наразі ми очікуємо остаточного рішення Всесвітньої організації охорони здоров'я та Європейського союзу щодо необхідності запровадження цих норм», - сказав Заіка.

Як альтернативу розробленому шаблону свідоцтва про вакцинацію Україна може використовувати уніфікований для всіх країн зразок цього документа, якщо його запровадять, пояснили в ЦГЗ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: