Локдаун у Львові: деталі

karantyn-dyvys-1-696x391
Фото з архіву.

З 19 березня у Львові запроваджують жорсткий локдаун.

Про це під час брифінгу після засідання міської комісії з ТЕБ і НС розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Згідно з рішенням комісії, з п’ятниці ресторани і кафе зможуть працювати лише на виніс та доставку, припиняють роботу ТРЦ, крім продуктових магазинів, зоомагазинів та аптек, що розташовані в них; також перестають працювати заклади культури – театри, кінотеатри, музеї та концертні майданчики, господарські магазини зможуть працювати на видачу за попереднім замовленням.

​Спортзали, перукарні та салони краси працюватимуть лише за попереднім індивідуальним записом.

Крім цього, з 22 березня школярів молодших класів відправляють на канікули, а учні 5-11 класів продовжують навчатися в дистанційному режимі. У звичному режимі продовжують працювати дитячі садки.

Обмеження діятимуть до 28 березня.

«Інших варіантів у нас немає, бо є достатньо серйозний ріст захворюваності. Всі спортивні змагання переносяться або скасовуються, так само концерти та творчі зустрічі. Закривається відділи промислової груп товарі в усіх супермаркетах – там працюють тільки продуктові відділи. Спортзали працюють за попереднім записом, те саме стосується відкритих басейнів, перукарень», – уточнив Андрій Садовий.

Наразі продовжать працювати ринки.

«Але будуть достатньо жорсткі обмеження – окремі входи та виходи, щоби не було скупчень людей. Контролюючі органи це перевірятимуть. Це персональна відповідальність керівників і власників. Якщо будуть виявлені порушення, ми просто цей ринок закриємо», – додав міський голова.

Міська рада також звернулася до ЛОДА та обласної комісії з ТЕБ і НС щодо термінового запровадження аналогічних обмежень на території всієї області.

«Щоб в нас не було ситуації, коли, наприклад, у межах Львівської ОТГ ми закрили торговий комплекс, а інший – через дорогу працює, бо він в юрисдикції Пустомитівського району. Також ми закликаємо обласну владу пришвидшити роботу щодо відкриття нових госпітальних баз. І це можна зробити, зокрема, у Винниках, також область має багато медустанов, бо кількість хворих буде зростати», – пояснив Андрій Садовий.

Він додав, що громадський транспорт продовжить працювати,  але має бути посилений масковий режим.

«Прохання до мешканців максимально обмежити контакти. Вірус, який ми маємо сьогодні, має в 5 разів більшу силу, ніж той, що був кілька місяців тому, і розповсюдження його в 5 разів швидше. Ми це бачимо за динамікою. На 100 позитивних ПЛР тестів маємо 10  людей на госпіталізації, тобто 10%. Раніше було 2%, на 100 ПЛР-тестів – дві госпіталізації. Медики працюють у надскладному режимі роботи – фактично 24 години на добу.  Тому це рішення ми прийняли зокрема на велике прохання медиків, бо є фізичні межі можливостей людей», – розповів міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: