МОЗ оновило розподіл на карантинні зони, 17 «помаранчевих»

карантинні зони

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) оновило розподіл на карантинні зони. До помаранчевої зони епіднебезпеки віднесено 17 регіонів. Про це йдеться на сайті МОЗ, пише Укрінформ. 

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) оновило розподіл на карантинні зони. До помаранчевої зони епіднебезпеки віднесено 17 регіонів. Про це йдеться на сайті МОЗ, пише Укрінформ.

Згідно з ними, у червоній зоні перебувають чотири області - Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька.

У помаранчевій зоні 17 регіонів - Київ, Вінницька, Волинська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська області.

Показник госпіталізацій хворих на COVID-19 перевищено у 10 регіонах - у Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Миколаївській, Одеській Хмельницькій та Чернівецькій областях.
Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, у Києві цей показник станом на 15 березня складає 90,3.

Найвищий показник госпіталізацій у Вінницькій - 136,5 на 100 тис. населення та Івано-Франківській - 133,1 областях.

Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом на 16 березня у Києві - 69,8%, Закарпатській області - 67,5%, Івано-Франківській - 65,9% (при визначеному показнику 65%).

«Зелений» рівень дозволяє переглянути підходи до протиепідемічних обмежень в сторону пом’якшення. Встановлюється одночасно на всій території України, якщо: 1) захворюваність на грип та ГРВІ на території не менш як 13 регіонів менше 50% епідемічного порогу; 2) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – менше 5%.

«Жовтий» рівень діє як базовий на рівні всієї країни. Встановлюється на рівні регіонів.

«Помаранчевий» – попереджувальний рівень, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Встановлюється на рівні регіонів, якщо перевищено хоча б один показник: 1) захворюваність на грип та ГРВІ перевищує епідемічний поріг; 2) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65%; 3) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; 4) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60 5) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; 6) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

«Червоний» рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я – більше 65%; 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – менше 300; 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення – більше 60; 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) – більше 20%; 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів порівняно з попереднім аналогічним періодом – більше 50%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: