На Львівщині витратять понад 33 мільйони гривень на природоохоронні заходи

IMG_8248

Депутати Львівської обласної ради погодили Перелік природоохоронних заходів, фінансування яких у 2021 році здійснюватимуть з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

Депутати Львівської обласної ради погодили перелік природоохоронних заходів, фінансування яких у 2021 році здійснюватимуть з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

На реалізацію заходів з обласного бюджету в межах Програми охорони навколишнього природного середовища на 2021 – 2025 роки скерують 33,24 млн грн, зокрема на розвиток територій природно-заповідного фонду, на запобігання знищення чи пошкодження ландшафтних парків, на організацію і проведення робіт з екологічної освіти, на будівництво чи реконструкцію каналізаційно-очисних споруд, на захист від підтоплення і затоплення територій.

Зокрема планують провести будівництво/реконструкцію очисних споруд у 4 населених пунктах — Давидові, с.Міжинець, Пустомитах, Судовій Вишні.

Каналізаційні мережі профінансуємо на території Глинян, Нового Роздолу та Зимної Води. Окрім того, згідно з переліком об’єктів, берегоукріплюючі та руслорегулюючі роботи здійснять у межах Самбора, села Вишня, Дрогобича та Кам’янки Сколівського району.

Забезпечать благоустрій водойм у Моршині та Сокільниках. Здійснять також відновлення елементів благоустрою парку-пам’ятки в м. Мостиська та розроблять частину проєкту організації території РЛП «Стільське Горбогір՚я» і продовжать роботи зі створення найбільшого в області лісорозсадника.

Також передбачено виконання першочергових природоохоронних заходів для запобігання виникнення аварійних ситуацій внаслідок діяльності Роздільського ДГХП «Сірка».

Результатом реалізації заходів буде запобігання та усунення забруднення навколишнього природного середовища, що відповідають основним пріоритетним напрямкам державної політики в галузі охорони довкілля, стратегії розвитку Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: