На облаштування додаткових ліжок в медзакладах Львова виділили 18 мільйонів гривень

смерть

Виконавчий комітет Львівської міської ради під час позачергового засідання погодив внесення змін до міського бюджету, згідно з якими виділяються кошти на облаштування додаткових ліжок в медзакладах міста для хворих на коронавірус.

Загалом з міського бюджету виділили 18 млн грн. З них 16 млн грн отримає ЛШМД, ще 2 млн грн — 8-а міська лікарня.

Водночас, аби лікарня швидкої допомоги могла облаштувати такий тимчасовий шпиталь, на її баланс передали приміщення на вул. Мазепи, 25. Тож від завтра там розпочнуть ремонтні роботи й підведення кисню.

«Сьогодні ми прийняли два важливі рішення, які дають змогу у пришвидшеному форматі розгорнути нові ліжкомісця. Перше рішення - розподілити 18 млн грн на дві лікарні, на основі яких розгортаються тимчасові шпиталі, Йдеться про 8-му лікарню і лікарню швидкої медичної допомоги. Вони вже від завтра зможуть розпочинати роботи. Якщо 8-ма лікарня могла розпочати роботи, маючи ці приміщення на балансі, то лікарня швидкої допомоги - ні, бо приміщення на Мазепи не були на її балансі. Тому сьогодні ми передали лікарні на баланс ці приміщення, щоб вони могли розгортати нові ліжка і підводити кисень. Тому йдеться про кошти і юридичну можливість початку ремонтів і підведення кисню», -  пояснив рішення виконкому перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Нагадаємо, в амбулаторному відділенні, розташованому у 8-й міській лікарні, планують розмістити 36 ліжок, а у поліклінічному відділенні на вул. Мазепи - 150 ліжок.

Загалом на 1-му етапі планують розгорнути додаткових 366 ліжок: ще 60 ліжок - на базі поліклініки на просп. Червоної Калини, 70 ліжок - у поліклініці на вул. Симоненка та 50 ліжок - на базі лікарні на вул. Бой-Желенського.

Також сьогодні міська комісія обстежила й інші приміщення медичних закладів на можливість розгортання додаткових ліжок.

Загалом, мерія планує облаштувати 700 нових ліжкомісць для хворих на коронавірус у міських медичних закладах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: