Облрада просить уряд дозволити громадам подавати проєкти реставрації пам'яток культурної спадщини

IMG_8230

Депутати Львівської обласної ради звернення до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Порядку відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам'ятках культурної спадщини.

Йдеться про пам’ятки, які будуть реалізовані в межах програми «Велике будівництво», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року № 1214.

«Викликають застереження умови участі в програмі «Велике будівництво». Постановою передбачено, що до участі у відборі допускаються проєкти, які включають роботи з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини лише державної форми власності. На наше переконання, така умова позбавляє шансу на належне збереження та розвиток виняткові та важливі для українського народу, зокрема для карпатського регіону, пам’ятки.  Йдеться про об’єкти, які свого часу були врятовані громадами від знищення та забуття», – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати просять внести відповідні зміни до постанови з метою забезпечення рівних умов доступу державних та комунальних об'єктів культурної спадщини незалежно від їх типів та видів до ресурсів, від яких залежить їх подальше зберігання та розвиток.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: