Облрада просить уряд змінити формулу розрахунку освітньої субвенції

IMG_8241

Міністерства фінансів України, Міністерства освіти i науки  України щодо внесення змін до формули розрахунку розподілу освітньої субвенції.

Міністерство фінансів України та Міністерство освіти i науки України щодо внесення змін до формули розрахунку розподілу освітньої субвенції.

«У зв’язку із завершенням процесу децентралізації  перед  органами  місцевого самоврядування поставлено низку додаткових завдань щодо врахування змін до бюджетного та податкового законодавства, підвищення самостійності місцевих бюджетів. За створення належних умов для розвитку економіки, господарської та соціально-культурної діяльності відповідної території повна відповідальність покладена на органи місцевого самоврядування. Процес виконання зазначених вище завдань обмежується граничними видатками державного бюджету, яких не вистачає для забезпечення ефективної та якісної діяльності  освітніх установ  у частині виплати заробітної плати педагогічним працівникам за рахунок коштів освітньої субвенції. У показниках формульного розрахунку не враховано фактичної потреби видатків на оплату праці педагогічних працівників, що підтверджується недостатністю видатків одним місцевим бюджетам та їх надлишків в інших, а також багаторазовими рішеннями уряду про перерозподіл освітньої субвенції між місцевими бюджетами», - йдеться у зверненні.

Депутати вказують, що Львівська область має додаткову потребу освітньої субвенції на 2021 рік у сумі 246 млн грн для територіальних громад.

Відтак, обласні обранці звертаються з проханням внести зміни до формульного розрахунку і збільшити коефіцієнт педагогічного персоналу для громад із населенням від 40 тис. осіб.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: