Локдаун у Львові: все що варто знати станом на сьогодні

карнатин знову3

Відзавтра у Львові вводять посилений карантин, або ж як його називають локдаун. У місті з 19 березня до 28 березня запроваджують нагальні обмежувальні заходи, щоби запобігти поширенню інфекції. 

Відзавтра у Львові вводять посилений карантин, або ж як його називають локдаун.

У місті з 19 березня до 28 березня запроваджують нагальні обмежувальні заходи, щоби запобігти поширенню інфекції. 

Причина - упродовж кількох останніх днів, згідно з статистичними даними, кількість хворих невпинно збільшується. Скажімо, ще на початку цього тижня у Львові та області за добу було протестовано 1192 людини ПЛР-тестами, з яких позитивні результати мали 552 особи. А вже станом на сьогоднішній ранок  у Львові та на Львівщині з 2715 протестованих у 1092 було виявлено коронавірус.

Загалом, відколи в Україні почали вести статистику по хворих на цю інфекцію, у Львові і області захворіли майже 100 тисяч людей (90100), із них 2442 померли. Одужало 74026 пацієнтів. Якщо взяти до уваги те, що Львівщина має приблизно 2,5 мільйона населення, то майже 4% мешканців (кожен 25-ий) вже перехворіли на коронавірус.

Аби призупинити темпи поширення інфекції 17 березня міський голова Львова Андрій Садовий оголосив, що у Львові доведеться посилити карантин. На території львівської громади карантин починається в п’ятницю, 19 березня, і діятиме до 28 березня. 

Зміна робочого процесу відбулась у системі освіти, закладах культури, закладах громадського харчування тощо. Зокрема, громадський транспорт буде курсувати у режимі спеціальних перевезень. Інші заходи такі:

  • від 19 березня молодша школа йде на канікули, а старшокласники продовжують дистанцінйне навчання. 
  • припиняють роботу всі заклади культури: театри, кінотеатри, музеї, концертні майданчики;
  • заклади громадського харчування працюють «на виніс» та доставку;
  • у торгових центрах працюють продуктові магазини, аптеки та зоомагазини; 
  • господарські магазини працюють на видачу за попереднім замовленням; 
  • всі масові заходи переносяться; 
  • салони краси та спортивні зали працюють за індивідуальним попереднім записом.

Окрім обмежувальних заходів, у місті готуються до збільшення кількості госпіталізацій пацієнтів. А тому готують на першому етапі додатково розгорнути ще 366 ліжко-місць. 

Зокрема це будуть:

  • амбулаторне відділення, яке знаходиться у 8-й лікарні — 36 ліжок;
  • 2-ге поліклінічне відділення на вул. Мазепи — 150 ліжок;
  • 4-та поліклініка на просп. Червоної Калини — 60 ліжок;
  • 2-га поліклініка на вул. Симоненка — 70 ліжок;
  • 10-та клінічна лікарня на вул. Бой-Желенського — 50 ліжок.

Ще один захід, який покликаний вберегти українців від небезпечної недуги – вакцинація. Щеплення в Україні почали проводити з 24 лютого. В першу чергу мають вакцинувати всіх медиків, які контактують з коронавірусом. Згодом щеплення робитимуть соціальним працівникам, педагогам, військовим та працівникам, які забезпечують життєдіяльність держави — це надзвичайники, правоохоронці. Потім людям старшого віку, особливо тим, які мають хронічні захворювання.

З 25 лютого вакцинація розпочалась на Львівщині. Так, скажімо, учора, 17 березня, в області було вакциновано 460 осіб.  Це працівники обласних та приватних медичних закладів й громадські діячі. Щеплення роблять фахівці п’ятьох мобільних бригад.

Загалом перше щеплення від коронавірусу (а їх має бути два) у Львові вже мають 1879 осіб (з них 1843 — фахівці міських та обласних медичних закладів та 36 громадських діячів).

Важливо! Посилення карантинних обмежень також вводять і по області. 

Сьогодні на  засіданні обласної комісії ТЕБ і НС рекомендовано органам місцевого самоврядування з 19 до 29 березня в області ввести низку обмежувальних заходів (з можливим продовженням в залежності від епідеміологічної ситуації).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: