Пашинського виправдали у справі про стрілянину з потерпілим

пашинський

Васильківський міськрайонний суд Київської області виправдав колишнього нардепа Сергія Пашинського у справі про стрілянину з потерпілим. Рішення ще може бути оскаржено.

Про це пише РБК з посиланням на поінформовані джерела.

За його словами, Пашинському також повернуть вилучений пістонарделет, кримінальне провадження щодо нього закрито.

Зазначимо, колишнього нардепа звинувачували в нанесенні важких тілесних ушкоджень, але минулого тижня потерпілий у цій справі житель Київської області В'ячеслав Хімікус відмовився від позовних вимог. За його словами, він отримав компенсацію.

На сьогоднішньому засіданні суд прийшов до висновку, що обвинувачення не довело вину Пашинського.

Нагадаємо, за даними слідства, 31 грудня 2016 року стався конфлікт на дорозі, в ході якого Пашинський вистрілив з пістолета марки Glock 19 і поранив Хімікуса. Останній отримав вогнепальний осколковий перелом стегнової кістки лівої ноги. Пошкодження були кваліфіковані як тяжкі, після них настала інвалідність.

В 2017 році Генпрокуратура закрила кримінальне провадження, не знайшовши складу злочину в діях депутата, але восени 2019 року Державне бюро розслідувань поновило справу. Пашинському вручили підозру в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, деякий час він знаходився під домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: