Кіпіані виграв суд у Медведчука

kipiani-stus-190619

Київський апеляційний суд дозволив розповсюдження книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу нардепа Віктора Медведчука.

Відповідне рішення суд ухвалив сьогодні.

«Рішення в частині заборони використання імені, рішення в частині заборони розповсюдження тиражу було скасовано і відмовлено», — оголосив суддя.

Адвокат Вахтанга Кіпіані В’ячеслав Якубенко розповів Суспільному, що залишилася лише вимога щодо частини фрагменту, яку суд відніс до інформації, яка не відповідає дійсності.

«Це про те, що адвокат Медведчук у справі Стуса був наданим і підтримуваним держбезпекою. Ми ще не отримали письмовий та повний текст цього рішення і не можемо сказати, з чого виходив суд, коли саме залишав цей один процент не на нашу користь. Ми не готові сказати чи будемо йти до Верховного Суду, чи подавати касаційну скаргу. На сьогодні це, безумовно, значна перемога», – розповів адвокат.

«Зараз ми ще не маємо всієї інформації. Хочемо дочекатися повного рішення суду. На даний момент книжка звільнена від судового переслідування. Але якщо сторона Медведчука захоче, вона може подати касацію у Верховний Суд. Ми так само, коли отримаємо рішення і зрозуміємо, що в цьому одному реченні не так, то подумаємо і, можливо, ми підемо на цей крок», – уточнив у коментарі Дивись.info автор книги Вахтанг Кіпіані.

При цьому депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук, який вимагав заборонити книгу, на засідання суду не з’явився.

«17 березня представник відповідача Віктора Медведчука надіслав лист із заявою, в якій йшлося про те, що відповідач не зможе з’явитися в суді, аргументуючи відсутність зайнятістю відповідача у день проведення засідання, 19 березня. Сторона відповідача просить перенести засідання на інший день», – цитує слова судді Укрінформ.

Проте прохання сторони Медведчука про перенесення засідання відхилили.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Дарницький районний суд Києва заборонив розповсюдження тиражу книги Вахтанга Кіпіані «Справа Василя Стуса» без дозволу нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: