Колишню друкарню в центрі Львова перебудують в апарт-готель

0-754_9 (1)

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив реконструкцію будівлі колишньої друкарні.

Зокрема, виконком видав ТзОВ «Друкарня на Пекарській» містобудівні умови і обмеження на реконструкцію з надбудовою нежитлової будівлі на вул. Пекарській, 11-А з пристосуванням під функції апартамент-готелю.

Реконструкція передбачає добудову до 5-поверхової будівлі двох поверхів та горища, після якої максимальна висота будівлі становитиме 30,4 м. Відсоток забудови земельної ділянки залишився без змін.

При цьому будинок розташований у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови, у межах історичного ареалу міста.

Земельна ділянка, на яких знаходиться будинок, належать до зони Г-2 – торгово-ділової зони місцевого значення відповідно до зонінгу Личаківського району.

Під час попереднього засідання виконкому були висловлені застереження щодо пожежної безпеки, зокрема заїзду спецтехніки, а також відсутності паркомісць.

Втім, як розповів сьогодні начальник обласного управління ДСНС Юрій Кагітін, після дослідження території з’ясувалося, що пожежні автомобілі матимуть змогу під’їжджати до будівлі як з боку вулиці Пекарської так і вулиці Римлянина.

Щодо паркомісць, то замовник будівництва задекларував готовність орендувати їх в ЛКП «Львівавтодор».

Забудовник також повинен підписати з міською радою меморандум, у якому бере на себе зобов’язання, розробити концепцію протипожежної безпеки майбутнього готелю.

Нагадаємо, приміщення колишньої друкарні раніше перебувало у власності Львівської обласної ради. У 2017 воно було продано за 10 млн.грн.

У межах кримінального провадження за підозрою у заниженні вартості будівлі, на неї було накладено арешт, який був скасований у березні минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: