Вибиті вікна, вогонь, графіті: під ОП пройшла акція на підтримку Стерненка

_117648365_photo_2021-03-20_20-23-33
Фото: УП

Ввечері 20 березня на Банковій під час акції на підтримку ув'язненого Сергія Стерненка мітингувальники розбили вікна Офісу президента, залили стіни фарбою та намагалися підпалити будівлю.

У суботу, в день народження Стерненка, його прихильники зібралися на Банковій з вимогою відпустити його на волю, пише УП.

Мітингувальники закидали будівлю ОП димовими шашками. У правоохоронців полетіла піротехніка

Люди скандують гасла "Аваков чорт", "Свободу політв'язням", "Зелю геть!".

Представників правоохоронних органів саме там було кілька десятків, не було захисних кордонів. Прихильники Стерненка мали змогу підійти впритул до будівлі ОП.

Изображение

Учасники акції розфарбували будівлю Офісу президента, підпалили табличку та розбили вікна. У підсумку будівлю ОП розмалювали, табличку "Президент України" підпалили, а вікна вхідних дверей розбили - працівники Управління державної служби охорони через це закрили другі двері щитами.

Сьогодні, 21 березня, після нічної акції прихильників Сергія Стерненка, прохід до будівлі Офісу президента перекрили правоохоронці.

У неділю вранці до розмальованого фасаду та потрощених дверей центрального входу в ОПУ журналістів не підпускають.

Поліцейські на Банковій проводять слідчі дії.

ВВС Україна нагадує, що 26-річного активіста і блогера Сергія Стерненка 23 лютого в Одесі засудили до 7 років в'язниці та вирішив конфіскувати половину його майна.

Його звинуватили у викраденні Сергія Щербича. Щербич був членом проросійської партії "Родіна", лідер якої Ігор Марков з 2014 року перебуває за межами України та періодично з'являється на російському телебаченні.

Щербич був членом проросійської партії "Родіна", лідер якої Ігор Марков з 2014 року перебуває за межами України та періодично з'являється на російському телебаченні.

Також Стерненка визнали винним у незаконному зберіганні травматичного пістолета.

Радіо Свобода повідомляє, що київська поліція повідомила, що за фактом подій під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка біля Офісу президента розпочали кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Изображение

За повідомленням, за вчинення протиправних дій під час мітингу правоохоронці затримали «одного із найбільш агресивних учасників».

«Це – уродженець Вінниччини, 1995 року народження, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України», – повідомили в поліції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: