На що пішли гроші з «коронавірусного» фонду, - Мінфін 

гроші для фоп

Торік зі спецфонду із протидидії COVID-19 використали близько 67 мільярдів гривень. Загалом у фонді — 78 мільярдів.

Про це повідомив перший заступник міністра фінансів Денис Улютін під час публічного представлення звіту про виконання Державного бюджету України за 2020 рік.

Він зазначив, що приблизно 16 млрд грн пішли на фінансування додаткових заходів із соціального захисту громадян. 352 тис. українців отримали допомогу або страхові виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, майже 370 тис. працівників одержали матеріальну допомогу з часткового безробіття на період дії карантину, 87 тисячам фізичних осіб — підприємців надано допомогу на дітей.

Читайте також: Уряд планує поновити карантинні виплати підприємцям

«Усе це — пряма підтримка від держави в період карантинних обмежень, що безпосередньо надійшла до бюджетів домогосподарств», — наголосив посадовець», - пояснив Улютін.

Окрім того, на охорону здоров’я із Фонду, за словами Улютіна, витратили майже 20 млрд грн. Гроші витрачено на придбання апаратів штучної вентиляції легень, забезпечення лікарень киснем, реконструкцію приймальних відділень, закупівлю засобів індивідуального захисту, а також на доплати медичним працівникам.

Приблизно 4,5 млрд грн додатково надали правоохоронним органам — на гарантування безпеки в умовах карантину. Левову частку цих коштів витратили на доплати правоохоронцям, котрі безпосередньо контактують з людьми, зокрем, патрулюють вулиці міст і сіл.

«Близько 26 млрд грн скеровано на стимулювання економіки. Ідеться, серед іншого, і про підтримку закладів культури, туризму, креативних індустрій», — додав Улютін.

Перший заступник міністра також повідомив, що за домовленістю з МВФ до травня має завершитися аудит витрачання коштів із Фонду боротьби з COVID-19. І пообіцяв, що результати перевірки одразу ж оприлюднять, нічого не приховуючи ні від міжнародних партнерів України, ні від співвітчизників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: