На озері Сиваш від пташиного грипу загинули 90 лебедів

лебедіе

На території прибережної зони озера Сиваш загинула майже сотня лебедів.

«22 березня 2021 року до Генічеського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшло повідомлення про виявлення загиблих лебедів на території прибережної зони озера Сиваш мисливських угідь Генічеської районної ради УТМР (Українського товариства мисливців та рибалок) Генічеського району Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Про це у Фейсбуці повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області.

На місце були направлені спеціалісти Генічеського управління для з’ясування епізоотичної ситуації та проведення епізоотичного розслідування. На місці було виявлено 90 мертвих птахів. Біологічний матеріал від 5 трупів загиблої птиці направлений до Миколаївської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для проведення досліджень на пташиний грип.

Лабораторні дослідження виявили наявність у біоматеріалі вірусу грипу птиці типу А1 субтипу Н5.

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Генічеській райдержадміністрації від 23.03.2021 №3 запроваджено карантин щодо високо патогенного грипу птиці, проведено зонування спалаху.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: