У МОЗ розповіли, кого із зареєстрованих у «Дії», вакцинуватимуть першочергово

вакцинація коронац
фото ілюстративне

Міністерство охорони здоров’я змінить план вакцинації від коронавірусу, щоб в першу чергу прищепити групи ризику, які записалися через портал «Дія».

Наприклад, через цей портал на щеплення вже записалися понад 1500 людей у віці 80+ років, - розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов у етері каналу «Україна 24».

«Коли ми говоримо про портал «Дія», то ми, перш за все, говоримо і про тих громадян, які записалися, в тому числі тих, що входять в групи ризику. До речі, що стосується 80+, то понад півтори тисячі таких людей записалися саме через «Дія». Вони будуть в першу чергу вакциновані», — сказав він.

Водночас міністерство, за словами Степанова, хоче максимально охопити й інші групи ризику, які записалися на вакцинацію через «Дія». Для цього в Україні розгортаються стаціонарні пункти щеплення. Цього тижня запрацює 569 пунктів щеплення, а далі їх кількість планують збільшити до 2500.

«Ми також розглядаємо інші категорії громадян, які входять в групи ризику і також потребують вакцинації. Вони також записалися через портал „Дія“. Ми говоримо про внесення змін саме такого плану, щоб максимально зробити охоплення», — додав міністр.

Нагадаємо, прем’єр Денис Шмигаль доручив МОЗ оновити план COVID-вакцинації, щоб якомога швидше прищепити людей, що записалися через «Дія».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: