Україна офіційно стане частиною культурних турів Європою

свірзький замок

Відтепер українську культуру та відомі пам’ятки історії популяризуватимуть не лише в Україні, а й — у країнах Європи.

Нещодавно закон «Про приєднання України до Розширеної часткової угоди про культурні маршрути» № 1235-IX підписав Володимир Зеленський, - повідомляє NZL Media.

Це стане кроком до визнання України на міжнародній арені.

«У цьому році в межах «Великого будівництва» ми розпочинаємо проєкт «Велика реставрація», який має на меті відновлення історичних і культурних об’єктів України. Щоб і українці, й іноземні туристи змогли побачити красу та культурне розмаїття України. Ми будуємо дороги, покращуємо управління об’єктами культурної спадщини та приєднуємося до європейської угоди про культурні маршрути, щоб про Україну більше дізнавалися люди як всередині країні, так і поза її межами», — сказав Володимир Зеленський.

Україна стане частиною культурних маршрутів Європи — там популяризуватимуть наші історичні пам’ятки та культурні надбання. Угода передбачає розвиток транскордонного туризму поміж країнами Європи.

Наразі сертифікат про «Культурні маршрути Ради Європи» мають 40 європейських культурних маршрутів, вони проходять у 50 країнах. На території України проходять три таких маршрути.

Програму «Культурні маршрути» заснувала Рада Європи в 1987 році. Ця програма за допомогою подорожі в часі та просторі демонструє внесок різних європейських країн і культур у спільну культурну спадщину.

«Культурні маршрути» мають на меті зберігати та зміцнювати європейську природну і культурну спадщину як фактор культур­ного, соціального та економічного розвитку. Маршрути сприяють підтримці культурного туризму та відповідають політиці сталого розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: