Львів на карантині: що очікувати від обмежень

IMG_0064

Міська комісія з ТЕБ і НС погодила запровадження нових карантинних обмежень. Вони набувають чинності з четверга, 25 березня.

Про це під час брифінгу розповів міський голова Андрій Садовий.

«Від завтра Львів і Львівщина — у червоній зоні. Сьогодні ми провели міську комісію з питань ТЕБ і НС і внесли певні зміни до протоколу, що був затверджений ще раніше. Перше стосується промислових ринків - вони не будуть працювати. Наразі можуть працювати, але за попереднім записом, перукарні і невеликі салони краси. Що стосується спортивних закладів, то ви бачите, що великі спортзали закриті. Невеликі клуби можуть приймати відвідувачів виключно по запису та з розрахунку 1 людина на 20 квадратних метрів», - розповів Андрій Садовий.

Громадський транспорт наразі продовжує курсувати із дотриманням карантинних норм та обмежень.

Водночас у мерії закликають працедавців максимально перевести працівників на дистанційну роботу, щоб мінімізувати кількість людей в транспорті.

«Громадський транспорт наразі працює, і ми бачимо суттєве зменшення кількості пасажирів. Треба розуміти, що хворіють також і водії. Тільки на АТП-1 більше 60 водіїв сьогодні є на лікарняному через коронавірус. Зараз ми маємо дуже великі збитки по громадському транспорту. А через те, що можуть бути зайняті тільки сидячі місця, то це ще й велике навантаження. Ми повинні дофінансовувати тих, хто займається громадськими перевезеннями. Також хочу звернутися до всіх працедавців — якщо ви маєте можливість організувати роботу так, щоб люди могли працювати віддалено, то зробіть це, будь ласка. Сьогодні дуже важливо мінімізувати будь-які фізичні контакти», — наголосив мер Львова.

Нагадаємо, що також під заборону діяльності підпадають розважальні заклади, нічні клуби, заклади харчування та магазини непродовольчих товарів (останні два можуть працювати через онлайн-замовлення).

Міський голова також розповів про ситуацію із забезпеченням киснем ліжок у ліікарнях.

«В нас достатньо якісне забезпечення киснем по всіх наших лікарнях. І ці нові місця, які ми робимо, наприклад, у лікарні швидкої допомоги, будуть обладнані киснем, тому що є така можливість, є киснева станція. Те саме стосується приміщень поліклініки на вул. Мазепи. Ще раз хочу наголосити, загальна площа двох наших поліклінік на Мазепи — дитячої і дорослої — орієнтовно до 13 тис кв. м, і тільки невелику частину — 3 тис кв. м буде переобладнано для можливості облаштування ліжок для хворих, і туди хочемо провести кисень стаціонарний. Також стаціонарний кисень буде і у 8-й лікарні, де облаштовуємо додаткові ліжка. Також ми прийняли рішення на виконавчому комітеті виділити додаткові кошти на купівлю 190 кисневих концентраторів. Частину з них — 30, ми передамо на Залізничну лікарню, це також наш резерв. Взагалі ми готові Залізничну лікарню брати на баланс міста», - розповів Андрій Садовий.

Щодо медичного коледжу у приміщенні ЛШМД, то він матиме вибір.

«Або повернутись назад у вивільнені приміщення, або ми будемо шукати інші варіанти. Сьогодні важко спрогнозувати, коли закінчиться пандемія, - цього року чи наступного. Вони переїхали у Банківський університет. Велика подяка керівництву Банківського університету за таку допомогу, там дуже хороші умови для них створені, а ці приміщення відзавтра будуть готові, щоб там можна було розміщувати ліжка, бо через перегородку там є ковідне наше відділення», - додав  міський голова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: