У мерії погоджують проєкт бюджету розвитку Львова

DJI_0384

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив із зауваженнями зміни до розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2021 рік

«Насправді, це було дуже складне опрацювання всіх пропозицій. Але ми спробували хоча б врахувати всі ті пропозиції виконавчих органів, залишити дуже важливі для міста проекти, щоб ми могли розпочинати їх втілювати. І так само пропозиції депутатського корпусу. Також прошу дозволити включити стрічку - капітальний ремонт спортивного майданчика в ліцеї № 70. Це є проект Родинного дому «Покрова»», - розповіла директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич.

Міський голова Андрій Садовий під час обговорення також запропонував опрацювати питання придбання, ймовірно, в лізин, або у співфінансуванні з областю, лінійного прискорювача, який потрібний медикам. Андрій Садовий також запропонував продумати можливість в межах 10% від перевиконання бюджету розвитку скеровувати на розвиток велоінфраструктури.

Перший заступник міського голови Андрій Москаленко запропонував врахувати збільшення на 20 млн грн доходу від продажу майна. А ці кошти скерувати на інфраструктурні проєкти - ремонт вулиці Залізничної та міст на вулиці  Ковча.

Член виконкому, представник Винників, Богдан Шустер під час обговорення поскаржився, що в проєкті бюджету розвитку на капітальний ремонт об’єктів житлово-комунального господарства усіх приєднаних громад закладений лише 1 мільйон гривень.

«Вважаю, що це дуже несправедливо, адже лише від Винників станом на сьогодні до бюджету надійшло 62 мільйони гривень від сплати податків. З таким фінансуванням Винники залишаться паралізованими. Ми проклали каналізацію, але не встигли зробити дорожнє полотно   і підрядник просто не розуміє, чи може він продовжувати роботу. Я розумію, що зараз у пріоритеті є медицина, але можна було якось збалансувати бюджет розвитку», - заявив Богдан Шустер.

«Ми передбачаємо 9 мільйонів гривень, тобто по три мільйони на Франківську, Личаківську і Шевченківську адміністрації, до яких приєднані населені пункти МТГ. Пропонуємо збільшити на 29 мільйонів гривень продаж комунального майна. А знайти 175 мільйонів на все зараз просто неможливо. Має бути здоровий глузд у пропозиціях», - пояснила Ірина Кулинич.

«На нараді, яку ми мали перед бюджетом ми проговорювали, що окремо пропишемо стрічку щодо фінансування тих об’єктів, які початі у громадах. Щоб ми пропорційно знаходили кошти. Наш пріоритет цього року – завершити те, що вже розпочато. Якщо ми вирвемо ті 750 мільйонів, які у нас хоче забрати держава, це то це кардинально вирішить ситуацію. Коли немає надходжень, дуже важко щось передбачити. І при цьому, є речі які ми маємо зробити. Бюджет – це політичний документ компромісу», - заявив Андрій Садовий.

Завтра проєкт бюджету розвитку розглядатимуть на сесії ЛМР. До цього часу виконавча влада разом з депутатами з бюджетної комісії повинні збалансувати розподіл коштів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: