Донька Григорія Козловського стала власницею двох ринків – «Винниківського» і «Підзамче»

IMG_8530

Депутати Львівської міської ради погодили укладення мирової угоди із ТзОВ «Дари Львівщини» про визнання права власності на два ринки – «Винниківський» та «Підзамче».

Як відомо, власницею компанії є донька бізнесмена, депутата облради Григорія Козловського Софія Максимець.

Відповідну ухвалу підтримали 45 депутатів.

Як пояснила директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, справа тягнеться з 90-их років, коли було створено ДКП «Екоплід», за яким зареєстрували право власності на два ринки. Пізніше його реорганізували, приєднавши до ТзОВ «Дари Львівщини». Нове товариство отримало право власності на ринки. Судовий спір із підприємством щодо двох майнових комплексів досі триває, ТзОВ оскаржує документи міськради, при цьому одне засідання уже завершилося не на користь міста. Також прокуратура оскаржує реєстрацію цих ринків. Щоби вирішити спір, товариство запропонувало міськраді мирову угоду.

Водночас сума компенсації, яку має отримати місто, наразі невідома. Якщо раніше йшлося про балансову вартість об’єктів, яка становила 18 мільйонів гривень, то тепер ухвалою передбачено, що ціна буде визначена «суб'єктом оціночної діяльності із врахуванням висновку вартості, який затвердить управління комунальної власності».

Мирова угода також передбачає гарантію збереження робочих місць на ринках, а у випадку зміни містобудівної ситуації обов'язок провести міжнародний архітектурний конкурс на облаштування цих територій.

«Ми будемо визначати вартість за результатами оцінки. Це важливий чинник. По-друге, будуть збережені робочі місця. Ми це прописуємо. І третє – буде проведений міжнародний архітектурний конкурс для того, щоби дійсно ці локації облаштувати. «Винниківський ринок» відомий всім, але якщо там з’явиться якийсь ресторан і лишаться усі торгові ряди, та в новому виконанні – думаю, що буде красиво. Також ми вкладаємо кошти при ремонті Богдана Хмельницького, і ринок там має бути окрасою. Бо ці халабудки, що є, за межею здорового глузду», – прокоментував мирову угоду міський голова Андрій Садовий.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: