Львів отримав бюджет розвитку

IMG_8544

Депутати Львівської міської ради погодили бюджет розвитку Львівської МТГ на 2021рік у частині будівництва, реконструкції та реставрації об'єктів інфраструктури.  

Депутати Львівської міської ради погодили бюджет розвитку Львівської МТГ на 2021 рік у частині будівництва, реконструкції та реставрації об'єктів інфраструктури.

Серед інфраструктурних об'єктів, які врахували у бюджеті, є, зокрема, будівництво шляхопроводу та транспортної розв’язки на перетині вул. Наукової - Княгині Ольги, капремонт вул. Івасюка у Винниках, реконструкція вул. Трускавецької, Конюшинної, Зеленої - від Луганської до Вашингтона тощо, реконструкція трамвайних ліній на вул. Княгині Ольги та Сахарова, реконструкція частин вул. Вітовського та Шевченка, розвиток веломережі.

Також враховано витрати на низку перехідних об'єктів — реконструкцію вул. Шевченка, Бандери, Хмельницького і т. д.

Окрім того, передбачено кошти на капремонт у кількох львівських парках і лісопарках, реконструкцію верхнього оглядового майданчика та аварійної алеї в парку «Високий замок», облаштування громадського простору та водойми в м. Дубляни.

Також у бюджеті - робота у сфері поводження з відходами, ремонт трамваїв і тролейбусів, закупівля обладнання для медзакладів, ремонт закладів культури, ремонтно-реставраційні роботи в пам’ятках архітектури, робота районних адміністрацій міста в межах районів, капремонт об'єктів житлового господарства та внутрішньоквартальних доріг тощо.

Бюджет погодили з зауваженнями комісії фінансів та планування бюджету.

Як розповіла голова комісії Наталія Шелестак, зміни полягають у тому, що депутати збільшили видатки на капітальний ремонт житлового фонду ОСББ і ЖБК, капітальний ремонт вулиці Старознесенської. Депутати погодили збільшення видатків районним адміністраціям на ремонт доріг і тротуарів,  капітальний ремонт з каналізуванням вулиці Розточчя – Нагірної, додатково вирішили виділити ще 2 млн грн на облаштування підйомників для людей з інвалідністю.

Депутати підтримали пропозицію виконавчих органів виділити 53 млн грн на придбання автобусів – за умови, що ті автобуси не будуть придбані у країн-агресорів.

В ухвалі також, зазначається, що всі кошти будуть погоджувати з комісією фінансів та планування бюджету.

Також депутати погодили додати кошти на підтримку медичної галузі.

Загалом бюджет розвитку МТГ на 2021 рік становить 1 млрд. 609 млн. 398 тис грн.

Голова фракції ЄС Петро Адамик назвав цю ухвалу компромісною і заявив, що буде підтримувати її, бо не хоче поставити під загрозу місто.

«Сьогодні ми поставили таку крапку - бюджет розвитку прийнятий, і місто ввійшло в нормальний процес. Хоча деякі речі ще будуть дебатуватись впродовж наступних місяців, тому що хочемо зробити оптимальнішою роботу наших комунальних підприємств, і деякі пункти ще не ввійшли в бюджет. Наприклад, електрифікація нової ділянки, яку ми готуємо в промзоні під можливість залучення інвесторів — на це треба мінімум 25 мільйонів. Зараз депутати це не проголосували. Також депутати не проголосували кошти на реконструкцію вулиці Залізничної. Але це є найкоротший шлях, якщо дивитися з вул. Городоцька, вул. Бандери, щоб їхати через вул. Шевченка на Рясне. Коли завершимо вул. Шевченка, ми вернемося до вул. Залізничної.

Задача на цей рік — це є завершити всі об'єкти: і вул. Бандери, і вул. Шевченка, і вул. Хмельницького, і вул. П. Орлика. Також, звичайно, це об'єкти в освіті. В нас довгі дебати були на сесії стосовно школи в Брюховичах. Так само і корпус школи в Рудно треба добудувати, так само як і спортивну частину корпусу на Богдана Хмельницького в школі, і школа «Провесінь», яку треба добудувати. Це для нас є дуже важливо. Але насправді ще буде багато несподіванок, тому що ви бачите кожного дня ріст захворюваності», - прокоментував прийняття бюджету розвитку міський голова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: