Українців з квітня переведуть на нові тарифи на газ

0газ

В Україні з 1 квітня перестануть контролювати тариф на газ, а вже з 1 травня всіх українців переведуть на нові тарифи – річні. В підсумку платити за блакитне паливо доведеться протягом року рівними порціями.

Про це повідомляє Obozrevatel.

«Річний тариф дозволяє продавати блакитне паливо за усередненою фіксованою ціною 12 місяців, і це дає можливість знизити зимові коливання. Ціни на рік діяли та минулого року, але пропонували їх не всі постачальники, й українці, не розібравшись, рідко переходили на нові умови», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вся проблема полягає в тому, що річний тариф в Україні введуть у травні, хоча вигідно це робити влітку. Влітку вартість газу може бути в кілька разів нижчою, ніж в опалювальний сезон.

Чи можна відмовитися від річного тарифу?

За бажанням можна перейти й на місячний тариф, який діяв минулого року. Ринкові правила залишаться: можна буде в будь-який момент перейти з річного на місячний тариф або поміняти свого постачальника.

Якою буде нова ціна газу?

Експерт Української енергетичної асоціації Валентин Землянський вважає, що вартість кубометра буде на рівні близько 8 гривень за куб.

«На тлі досить високих цін, із високою часткою ймовірності можна прогнозувати, що ціна річного контракту на газ, на який українці повинні перейти з 1 травня, як і ціна квітня, буде на рівні 8 і більше гривень за кубометр», – пише Землянський у публікації на офіційній сторінці організації у Facebook.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: