Від Садового вимагають звільнити начальника управління безпеки міста

IMG_4166
Андрій Білий. Фото з архіву.

Низка громадських організацій вимагає від міського голови Андрія Садового звільнити начальника управління безпеки міста Андрія Білого.

Відповідне звернення до міського голови та начальника управління СБУ у Львівській області під час сесії міської ради озвучив депутат Ігор Шолтис.

Зокрема зазначається, що є документальні свідчення, що Андрій Білий, який виконує обов'язки начальника управління безпеки міста, пов'язаний із особами, які ідентифіковані СБУ як такі, які загрожують збереженню суверенітету та цілісності України.

«Є документальні свідчення, що Андрій Білий, який виконує обов'язки начальника управління безпеки міста, пов'язаний з особами, які ідентифіковані СБУ як такі, що загрожують забезпеченню суверенітету України. Ставши заступником директора департаменту житлового господарства у 2015 році, він лобіював проєкт ухвали про підписання меморандуму, за яким АТП-1 має віддати 19,5 млн грн боргів ЛАЗу факторинговій компанії «Оптимум фактор», власницею якої є Таїсія Саніна, дружина російського бізнесмена Ігоря Чуркіна. Чуркіну та його оточенню заборонений в'їзд в Україну», – йдеться у зверненні.

Там також наголошується, що батько Андрія Білого Леонід Білий є депутатом Верхньосадовського муніципального округу Севастополя від партії «Единая Россия» в окупованому Криму та ідентифікований СБУ як поблічник російських окупантів.

«Система Youcontrol знаходить зв'язок між російською компанією «Артвин», якою керує Леонід Білий, та компанією «Оптимум фактор», яка отримала від міста через АТП-1 24 млн грн за колись куплені у Львівського автобусного заводу автобуси. Фактично він сприяв вибиттю боргу львів'ян для прихильників російської агресії», – йдеться у зверненні.

Автори звернення додають, що Андрій Білий, виконуючи обов’язки заступника директора департаменту житлового господарства, фігурував у низці порушень, за що отримував догани.

«Також, звертаючись до голови СБУ у Львівській області, висловлюємо своє занепокоєння гальмуванням справи по поверненню так званих «боргів» ЛАЗу та тісними зв'язками Андрія Білого з політичними та комерційними діячами РФ і просимо вжити заходів щодо притягнення до відповідальності Білого за лобіювання інтересів держави-агресора», – йдеться у зверненні.

Звернення підписали ГО «Сихів медіа», ГО «Рідний Сихів», ГО «Рідний Львів», ГО «Традиція», ГО «Інститут суспільних ініціатив», ГО «Суспільство майбутнього», ГО «Молода Галичина», ГО «Сокіл», ГО «Закон та порядок», Координаційна рада учасників бойових дій Львівщини при Львівській ОДА.

Натомість Андрій Садовий заявив, що Андрій Білий не підтримує контактів з своєю родиною і не поділяє її поглядів.

«Це я знаю з його слів. Жодного відношення до Росії та Чуркіна Білий не мав і не має – те, що я знаю. Але якщо СБУ щось доведе і знайде, то я сам особисто попрошу керівника СБУ Львівської області дослідити всі ці факти, можливо, я чогось не знаю. Однак звинувачувати людину може тільки суд. Якщо буде доведена його провина – нема питань», – заявив Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: