Християнська етика не є обов’язковою для вивчення у школі - Шкарлет

шкарлет7

Предмет «Основи християнської етики» не є обов’язковим для вивчення у школі.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет на звітному брифінгу щодо 100 днів роботи на посаді, - йдеться на сайті Укрінформу.

«Саме заклад освіти приймає рішення щодо включення до освітньої програми одного з предметів: етика, культура добросусідства, - або іншого курсу морального спрямування. Або вивчення відповідних питань у рамках інтегрованих курсів, наприклад здоров’я, безпека та добробут. Предмет «Основи християнської етики», про який так довго точиться дискусія, не може бути обов'язковим для вивчення”, - сказав Шкарлет.

Він нагадав, що відповідно до закону про повну загальну середню освіту, заклад освіти визначає перелік навчальних предметів або інтегрованих курсів для реалізації кожної освітньої галузі, а також предмети та курси варіативного освітнього компоненту з урахуванням освітніх потреб учнів, що відображається в навчальному плані.

Нагадаємо, у лютому 2021 року МОН у проєкті типової освітньої програми для 5–9-их класів запропонувало впровадити обов’язкове викладання «Етики / Курсів морального спрямування» у 5–6-их класах усіх шкіл України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: