У Львові перебудують ринок «Привокзальний»

79e2b64f-735d-4445-9580-c615b0386590-1-696x321

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив оголошення всеукраїнського архітектурного конкурсу на кращу проєктну пропозицію розвитку території між вулицями Городоцькою, Федьковича та площею Липневою.

Йдеться про території, прилеглі до Привокзального ринку, зокрема вулиці Городоцьку,  Горської, Федьковича, спортивний клуб «Локомотив» та площу Липневу.

«Йде мова про розвиток території ареалу Привокзального ринку, про оголошення конкурсу, який ми плануємо зробити максимально публічним і плануємо залучити до його участі міжнародні архітектурні студії спільно з українськими командами, щоб переосмислити цей ареал», - пояснив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

«Ми оголошуємо всеукраїнський конкурс, але він є відкритий, із залученням іноземних архітектурних бюро. Компанія, яка сьогодні обслуговує ринок, має бажання, щоб це був міжнародний конкурс. Але я розумію, що з точки зору самої процедури, це складніше. Але якщо ми проводимо відкритий конкурс, то це дає можливість західним компаніям брати в ньому участь, але тут важливо, щоб інформація отримала максимально широкий розголос», - додав міський голова  Львова Андрій Садовий.

За попереднім задумом, на території мають сформувати переважно пішохідну зону з обмеженим автомобільним рухом. Так вулиці Горської та Федьковича повинні стати комфортним пішохідним простором з обмеженим автомобільним рухом.

На площі Липневій мають облаштувати громадський простір, де можна було б проводити міські ярмарки.

Щодо самого ринку «Привокзальний», то під ним буде споруджено підземний паркінг. Через всю територію ринку планується прокласти пішу алея від вулиці Городоцької до вулиці Федьковича.

На першому поверсі планують створити ярмаркову зону, фудкорти, торгівлю
селянськими та фермерськими товарами - м’ясо і риба, птиця, молочні
продукти, сири; овочі, фрукти і городина; бакалія, кулінарія; квіти.

Торгівлю непродовольчими товарами та додаткові функції, такі як фудкорти,
освітні та розважальні простори, побутові послуги мають перемістити на вищі поверхи.

Крім цього, на вулиці Городоцькій, поблизу будівлі №165 планують збудувати сучасний торгівельний центр із закладами громадського харчування та готельно-офісний комплекс

Також архітектори повинні розробити концепцію перетворення території між пл. Двірцевою та вул. Городоцькою.

Конкурс доручили організувати управліннню архітектури та урбаністики ЛМР разом з  ТзОВ «Привокзальний ринок» та ТзОВ «Фіакр», які виступають його співзамовниками.

Розробити програму та умови, а також затвердити склад журі мають до 30 квітня. Сам конкурс повинен відбутися до 15 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: