За два тижні на Львівщині можуть бути заповнені всі ліжка у СOVID-лікарнях

IMG_3320-696x464

Стрімке зростання захворюваності на коронавірус на Львівщині може тривати ще 10-14 днів.

Про це під час брифінгу розповіла заступниця директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Шурпяк.

«Ситуація залишається складною. Щодня виявляється 1000-1300 хворих. Зараз у стаціонарах області лікується 3012 осіб. Ліжкова мережа заповнена на 68%. 299 пацієнтів перебувають реанімаціях», - розповіла вона.

При цьому, піку захворюваності Львівщина ще не досягнула.

«Ми готуємося до зростання. Якщо минулого тижня ми мали близько тисячі позитивних ПЛР-тестів, то впродовж цього вже вийшли на 1300 щодоби. Відколи ми увійшли в третю хвилю, в нас є щодобове зростання кількості хворих і впродовж 10-14 днів вони можуть потребувати стаціонарної допомоги. Відповідно, зростатиме потреба у ліжках», - додала Ірина Шурпяк.

У коментарі ІА Дивись.info вона уточнила, що існуюча ліжкова мережа може бути заповнена на 100% впродовж 10-14 днів.

«Ми маємо 10-ти денний термін, в який ми маємо збільшити ліжкову мережу. 10-14 днів, по тій статистиці наростання, яку ми зараз маємо буде достатньо, щоб заповнити всі ліжка, які є на даний момент. Наступні бази, які будуть залучені  — це не стаціонари, які мають підключену стаціонарну кисневу мережу. Тому потрібно розуміти, що може йтися вже не про приміщення закладів охорони здоров’я, які потрібно буде забезпечити кисневими концентраторами», - розповіла Ірина Щурпяк.

Вона долала, що в ЛОДА є перелік потенційних приміщень для розгортання нових ліжок.

«Ще в грудні було запропоновано низку приміщень починаючи від закладів охорони здоров’я – наприклад ендокринологічний диспансер, кардіодиспансер, в яких потрібно здійснити низку заходів. Також тоді говорили про нелікарняні  приміщення – ми оглядали «Арену Львів» та нефункціонуючі будівлі, які перебувають у власності облради. Тобто резерв є», - розповіла заступниця директора департаменту.

Щодо кисневої мережі, то за словами Ірини Шурпяк, облрада веде переговори щодо збільшення потужностей виробництва кисню та покращення логістики його доставки.

«Ніхто не знає чи буде достатньо цих заходів. Ми мали прогноз аналітичних компаній, згідно з яким ліміт ліжок мав бути використаний ще в січні. Тоді ми не досягнули того піку, але зараз ми його можемо досягнути впродовж 2 тижнів», – підсумувала Ірина Шурпяк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: