Чемпіоном світу з шахів став студент львівського вишу

Shevchenko_28.04.2020-a3922296
Фото: Львівський державний університет фізичної культури імені І. Боберського

Студент Львівського державного університету фізичної культури Кирило Шевченко став чемпіоном світу з шахів серед студентів.

Про це повідомляють на сайті вишу.

«На чемпіонаті світу серед студентів з онлайн шахів, де змагалися майже 1000 учасників з 317 університетів 84 країн. У супер-фіналі ЛДУФК протистояли по два представники з університету Міссурі (США) і університету Сент-Луїсу (США), а також один з університету Загреба (Хорватія). Отож, перемогу здобув студент ІІ курсу нашого Університету Кирило Шевченко, ставши першим в історії України чемпіоном світу серед студентів із онлайн шахів», - сказано в повідомленні.

Перший в історії чемпіонат світу серед студентів з онлайн шахів відбувався у два етапи – відбірковий і фінальний. Відбірковий етап відбувся 20-21-го березня за швейцарською системою в 12 турів (щодня по 6 турів). Усіх учасників було поділено на 6 груп приблизно однакової сили гравців і тільки їх переможці отримали право грати 25-го березня в супер-фіналі.

Другий ігровий день відбіркового турніру був особливо напруженим. Через дискваліфікацію одного з гравців, шахістам, які з ним зіграли, додали втрачені бали, тому перед 7-м туром студент ІІ курсу ЛДУФК Кирило Шевченко опинився на 5-му місці. Перед останнім туром потрапив у квартет лідерів, а перемога в останньому турі у грі з міжнародним майстром з Грузії забезпечила вихід Кирилу Шевченку у фінал.

У супер-фіналі змагалися переможці кожної з шести груп, серед яких відомі гросмейстери та міжнародний майстер, з якими Кирилу неодноразово доводилось зустрічатись в «живих» шахах. Студент львівського вишу з першого туру захопив лідерство в супер-фіналі і виборов перемогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: